Mediebloggen

2018-12-11 | Fredrik Arefalk

Vem sa att november var mörk?

Ljusaste novembermånaden för TV4 sedan 1999! TV4 gjorde ännu en urstark månad där kanalens andel av allt tv-tittande i huvudmålgruppen 15-64 år låg på dryga 26 procent. Det är den högsta andelen för november under hela 2000-talet, och 2,3...

2018-11-12 | Mathias Berg

C More – bästa lokala streamingtjänsten

C More har på senare år varit Sveriges snabbast växande streamingtjänst. Det är naturligtvis otroligt roligt, men det behöver knappast sägas att det också ställer höga krav på förmågan att ständigt utveckla såväl innehåll som användarvänlighet för...

2018-10-15 | Magnus Törnblom

Telia åläggs blockera illegala tjänster

I dag meddelade Patent- och marknadsdomstolen ett interimistiskt beslut där Telia vid vite om 500 000 kronor åläggs att hindra sina abonnenters tillgång till de illegala tjänsterna The Pirate Bay, Dreamfilm, Nyafilmer och Fmovies. Beslutet gäller...

2018-09-28 | Magnus Törnblom

Äpplen och päron när medier jämför olika typer av tittande och konsumtion

Det är lätt att förvirras när strömstarter, tittartid och antal tittare blandas huller om buller. Bra, dock, att transparenta mätningar ökar möjligheterna till relevanta jämförelser.   Med siffror, statistik och lite kreativitet kan man bevisa båd...

2018-09-12 | Fredrik Arefalk

Kanonstart på hösten för TV4 och TV4 Play!

Tre veckor in på hösten kan vi glädjande konstatera att vi fått precis den starten som vi hoppats på. TV4-kanalen fortsätter att växa kraftfullt, och så även TV4 Play. Efter fotbolls-VM gick tv-tittandet ner på rekordlåga nivåer under några juli-...

2018-09-11 | Viveka Hansson

Rekordsiffror för valbevakningen i TV4

Svenska medier når tillsammans väldigt många. Enbart TV4 hade under söndagen en räckvidd på 3,4 miljoner människor som såg vår valsändning på tv. Det är fler unika personer som tittade linjärt, trots det rika digitala utbudet idag, än under det...

2018-09-03 | Erik Westberg

Nu räcker det! TV4 och C More stoppar studionärvaron på Tele2 Arena tills vidare

I våras inledde jag det allsvenska fotbollsåret med att ta med min 9-åriga dotter på allsvensk premiär. En högtid, en fotbollsfest. En bombliknande pyrotekniksmäll senare fick jag lämna läktaren med en gråtande livrädd fotbollstjej vars första...

2018-09-03 | Viveka Hansson

TV4, SVT, SR fälls för Timell-publiceringar

TV4Nyheternas rapportering kring programledaren fälls i Granskningsnämnden. Även SVT och Sveriges Radio fälls. Granskningsnämnden menar att namnpubliceringen i samband med Metoo stred mot bestämmelsen om respekt för privatlivet. Granskningsnämnden...

2018-08-20 | Magnus Törnblom

Nya förutsättningar för det politiska kampanjarbetet – så här annonserar politiska partier i TV4

Valet den 9 september närmar sig med stormsteg. Temperaturen stiger för varje dag, och valrörelsen har som alla märkt nu gått in i ett alltmer intensivt skede. Det gäller både mediernas bevakning och partiernas kampanjarbete. Valstugor har satts u...

2018-07-20 | Viveka Hansson

Nyhetstips om Telia? Ring oss

Det dyker upp bilder på gamla telefoner med krulliga sladdar i mina sociala flöden. ”Växeln, hallå, hallå, kan ni koppla mig till TV4?”. Telia köper TV4, CMore och MTV. Idag stod det alltså klart att det är så det blir, om företagen får avgöra. Hä...

2018-07-20 | Magnus Törnblom

TV4-vd:ns brev till medarbetarna: ”Sveriges bästa tv-upplevelser, imorgon också”

I dag firar vi försiktigt. I morgon är det en vanlig dag igen, och business as usual. I vår värld betyder det att skapa Sveriges bästa tv-upplevelser – det är en vardag få förunnad.

2018-07-19 | Erik Westberg

Vilket VM!

Vilket VM! När jag i sommarhettan summerar fotbolls-VM 2018 är det med ett leende på läpparna. Målen, räddningarna, profilerna, VAR, och Sverige… När vi på TV4 och C More 2016 efter ett svagt sportsligt EM för Sverige lanserade vår nya satsning på...

2018-07-07 | Magnus Törnblom

Vi kommer aldrig acceptera trakasserier

Igår kväll blev TV4:s reporter Frida Nordstrand trakasserad i direktsändning i samband med bevakningen från fotbolls-VM. Så här skriver TV4:s och C Mores sportchef Erik Westberg med anledning av händelsen. -- Vi kommer aldrig acceptera trakasserie...

2018-07-03 | Fredrik Arefalk

TV4 – starkare än någonsin!

När vi summerar första halvåret så finns det väldigt mycket att vara stolta över. TV4 som kanalgrupp gör sitt andelsmässigt starkaste halvår någonsin och noterar rekordhöga andelar. 33,4 procent av allt tittande i vår huvudmålgrupp A15-64 procent ...

2018-06-30 | Magnus Törnblom

Politik, media och valbevakning i Almedalen. Och ja – med fotbolls-VM på TV4:s storbilds-tv ...

Då sitter man på båten mot Gotland, Visby och Almedalen igen. En Almedalenvecka som firar 50-årsjubileum. Med 4 335 anmälda evenemang på åtta dagar. Ett spännnande valår. Och därmed en vecka av ännu mer intensiva politiska utspel och ännu mer...

2018-06-27 | Mikael Ekelöf

Var det 3 eller 5 miljoner som såg Tyskland–Sverige i VM på midsommardagen?

Efter midsommarhelgen firade vi och skickade pressmeddelande om att över 3 miljoner svenskar såg matchen mellan Tyskland och Sverige på TV4 på midsommardagen. Detta enligt preliminära tittarsiffror från MMS. Det är en fantastisk fin siffra i sig....

2018-05-25 | Magnus Törnblom

Kommentar om samtalen mellan Telia och Bonnier

Telia har i dag gått ut med ett pressmeddelande där man bekräftar att samtal om ett potentiellt förvärv av Bonnier Broadcasting pågår mellan Telia och Bonnier. Som Telia skriver i sitt pressmeddelande pågår samtal mellan Telia Company och Bonnier ...

2018-05-02 | Magnus Törnblom

TV4 Play i Samsungs Smart tv ökar räckvidd och konsumtion ytterligare

Efter en smyglansering för några veckor sedan är TV4 Play-appen nu officiellt släppt för Samsung Smart TV, för tv-modeller från 2015 och framåt, och med operativsystemet Tizen. Appen laddas ned via SmartHub, och därefter kan man på ett enkelt sätt...

2018-04-19 | Best of tidigare medarbetare

Johan Gustafsson: Filmtegration prisbelönat i Sveriges främsta kommunikationstävling

I kväll var det dags för Guldäggsgalan och C More-projektet Filmtegration belönades med ett silverägg i kategorin Innovation.  Kategorins guldägg togs hem av det fantastiska projektet Humanium som fått mycket uppmärksamhet internationellt –  här...

2018-04-10 | Viveka Hansson

Varför namnger en del medier "kulturprofilen" men andra inte?

Under tiden som anrika Svenska Akademien tycks falla sönder inför i alla fall halvöppen ridå, pågår redaktionernas jobb med att bedöma vad som ska publiceras och inte. Vi befinner oss återigen i en händelsepublicering där ansvariga utgivare gör...