2019-01-17

Magnus Törnblom: Nytt rekordår för TV4 Play och TV4 – och tack för mig!

När tv-året 2018 nu kan summeras står det klart att TV4 gör ett nytt rekordår. Med mängder av rekord både för TV4 Play, TV4 och TV4 som kanalhus.

Konsumtionen av rörlig bild var rekordhög 2018, för första gången över 5 timmar per person och dag. För TV4 Play slogs en lång rad rekord, både när det gäller konsumtion, antal inloggade användare och levererade reklamkontakter. TV4 Play står för hela 54 procent av den spenderade tiden på de kommersiella tv-tjänster som mäts av MMS.

De som hävdar att linjär tv är död – eller åtminstone är på väg att dö – får nog också ta sig en funderare. För även om den linjära konsumtionen som väntat fortsätter att gå ned håller framför allt de kommersiella kanalerna emot bra. Faktum är att tittandet på TV4 ökar sett till antal minuter per dag. Andelsmässigt gör TV4 sitt bästa år sedan 2005, och för TV4 som kanalhus är det högsta tittartidsandelen någonsin.

Den digitala förflyttningen och total-tv-strategin är mycket framgångsrik för TV4. Över tid har TV4:s totala räckvidd ökat, tack vare att räckviddstillskottet för TV4 Play överstiger minskningen linjärt. Och även sett till annonsmarknaden växer TV4 så det knakar, både linjärt och digitalt. TV4 Play levererade mer än dubbelt så många reklamkontakter som närmsta AVOD-konkurrent som mäts av MMS.

I det här pressmeddelandet kan du läsa mer om det här, liksom i det här fördjupningsmaterialet. Det finns också tabeller över det linjära tittandet, och den digitala konsumtionen.

Det här blir – om inget oförutsett inträffar – mitt sista blogginlägg på TV4:s medieblogg. Jag byter jobb, och blir från och med måndag presschef för Klarna. Jag vill passa på att tacka alla som läst och som jag haft kontakt med genom åren för en fantastisk tid, och för många väldigt kul och bra år och kontakter. Ta hand om er, och fortsätt läsa här på TV4:s medieblogg.

Det kommer att komma många spännande inlägg här framöver, från ett TV4 och C More som fortsätter att leverera de bästa tv-upplevelserna på alla plattformar, och som stärker positionen som största tv-hus både digitalt och linjärt.

Allt gott!

Magnus