2018-12-22

Magnus Törnblom: Vår julklapp går till Unicef, och alla de barn Unicef hjälper

Det finns miljoner människor i världen som möter en annan och oändligt mycket tuffare jul än den många i Sverige möter. Och inte minst är det barnen drabbas hårdast – av konflikter, svält och katastrofer av olika slag. Det är barnen som blir föräldralösa. Det är barnen som är mest utsatta för vätskebrist. Det är barnen som dör först av undernäring.

Enligt FN:s barnfond Unicef dör varje dag 16 000 barn av orsaker som kan förebyggas med enkla medel. De saknar ofta vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Den här julen befinner sig 28 miljoner barn på flykt, enligt Unicef.

Många flyr konflikterna i bland annat Syrien, Jemen, Irak och Nigeria. Men akut hjälp behövs även på hundratals andra platser. Det här kan vi göra någonting åt. Därför går TV4:s julklapp även i år till Unicef. Med vårt bidrag skickar vi med Unicefs hjälp ett paket med förnödenheter till barn runtom i världen.

Det innehåller vätskeersättning mot uttorkning, nötkräm mot undernäring, myggnät som skyddar mot malaria, vattenreningstabletter, filtar, mässlingsvaccin, läroböcker, första hjälpen-väskor, fotbollar, tält och en vattenpump som kan förse en hel by med rent vatten.

Vill du eller ditt företag också hjälpa Unicef att hjälpa kan du läsa mer om Unicefs arbete på unicef.se, eller gå direkt till Unicefs gåvoshop.

Med det får vi från TV4 - och till alla våra tittare och användare - önska en riktigt god jul!

Magnus