2017-05-12

Hans Pekkari: Tack för 23 fina år!

Hej,

efter 23 år slutar jag i sommar på TV4 och Bonnier Broadcasting.

Jag känner glädje, värme och stolthet när jag tänker på allt vi uträttat tillsammans och den roliga, lärorika och spännande resa jag fått uppleva de senaste 23 åren.

Jag kom till TV4 som sportreporter från Expressen den magiska fotbollssommaren 1994, när kanalen skulle starta dagliga sportnyhetssändningar. Sedan dess har det varit en förmån att få bidra på många olika positioner, att uppleva med- och motgångar tillsammans och att lära känna så många fantastiska medarbetare och kollegor, som gång på gång presterat stordåd.

Det var ett privilegium att en gång i tiden utmana kollegorna på Sveriges Television om de bästa sportnyheterna och att därefter få leda sportavdelningen som chef under elva händelserika år. Jag är också stolt över de tre senaste åren som chef för TV12 – hur vi gemensamt etablerat, profilerat och utvecklat en snabbt växande TV-kanal i en tid när konkurrensen inom rörlig bild aldrig varit hårdare.

Nu – när TV4 organiserar om och rollen som kanalchef för TV12 och TV4 Sport försvinner – ser jag ett tillfälle att söka nya utmaningar utanför Tegeluddsvägen. Exakt vad jag ska göra efter sommaren är ännu inte klart, men förhoppningsvis ses vi snart igen!

Hans