2015-12-06

Anna Rastner: TV4 och Heja Sverige prisat på gala i helgen

I lördags kväll fylldes pampiga Blå hallen i Stadshuset av ett osedvanligt festsuget gäng. Det var galan Störd och Stolt som ordnades för första gången av FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med funktionsstörning). Det var middag, artister, glassparad och dans i Gyllene Salen.

Jag och Joel Bendrik var inbjudna och fick under kvällen äran att för TV4:s räkning ta emot priset för Årets mest störda tv-kanal, "som har modet och den goda smaken att på bästa sändningstid gå i bräschen för program som är unika. Bland programmen nämndes såklart I en annan del av Köping, Trollkarlen från Glada Hudik och Heja Sverige".

Hela gänget från Heja Sverige var med på galan och firade tillsammans med oss! 

Bland övriga pristagare fanns bland andra Zlatan Ibrahimovic som fick pris som Årets sponsor för sitt bidrag till Det okända landslaget som möjliggjorde deras resa till VM, samt ICA som prisades för sitt arbete med att anställa 1 400 personer med utvecklingsstörning i ICA-butiker. 

En kväll att minnas som ovanligt kärleksfull, på riktigt ärligt härlig och spontan och som verkligen gjorde oss stolta över de program vi gör och vad de faktiskt betyder för så många som kämpar för att ta mer plats i samhället.

 

Anna Rastner