Tilde och Sebastian i Nyhetsmorgon, ett av TV4:s starka kort under våren
2018-07-03

TV4 – starkare än någonsin!

När vi summerar första halvåret så finns det väldigt mycket att vara stolta över. TV4 som kanalgrupp gör sitt andelsmässigt starkaste halvår någonsin och noterar rekordhöga andelar. 33,4 procent av allt tittande i vår huvudmålgrupp A15-64 procent är den högsta nivån sedan TV4 startade.

Rekordnoteringen drivs främst av att TV4-kanalen går oerhört starkt just nu och har så gjort hela året. Halvårsnoteringen för TV4 är den högsta sedan 2005 och vi växer med hela 2,4 procentenheter sedan förra året; från 20,4 procents andel i A15-64 till 22,8 procent.

Samtidigt som vi tar en allt större andel av det linjära tittandet så växer konsumtionen snabbt även i TV4 Play och C More. På ett år så har TV4 Play ökat 26 procent i spenderad tid och C More växer ännu snabbare med hela 76 procent i spenderad tid.

Anledningen till vår starka tillväxt ligger i vårt starka svenska innehåll som konsumeras både linjärt och digitalt. Under första halvåret så finns det många titlar man kan lyfta fram, men Nyhetsmorgon och Robinson är två av nycklarna till framgången som är värda att nämnas. Nyhetsmorgon har lyckats växa ordentligt inte bara andelsmässigt utan även ratingmässigt. Extra imponerande i en fallande PUT. Och Robinsons återkomst som daglig realityserie har haft fantastiska linjära tittarsiffror och dessutom varit en digital succé av stora mått – både i TV4 Play och i C More.

Just nu så njuter vi alla av ett fantastiskt fotbolls-VM som givetvis påverkar både oss och SVT positivt rent tittarmässigt och är en stor succé i C More. Men vår framgång under första halvåret har byggts genom en urstark tablå som stått sig stark både i konkurrens med Discoverys vinter-OS och TV3:s hockey-VM. Med det i ryggen så kan vi ha gott självförtroende när vi blickar framåt mot hösten och även mot nästa år.

När vi dundrar igång efter sommaren med bland annat Idol så känner jag mig övertygad om att det bara är början på en fantastisk höst i TV4, TV4 Play och C More. Vi kan se fram emot en dramatisk valbevakning, flera starka nya dramaserier – bland annat premiären av Jägarna i C More – och ett gäng efterlängtade program i TV4 som exempelvis Så mycket bättre, Bonde söker fru och Leif GW:s nya kriminalmagasin. Jag längtar redan nu!

Till dess – ha en skön sommar!

Vänliga hälsningar,

Fredrik