Bild från Svenskt kvalitetsindex
2018-11-12

C More – bästa lokala streamingtjänsten

C More har på senare år varit Sveriges snabbast växande streamingtjänst. Det är naturligtvis otroligt roligt, men det behöver knappast sägas att det också ställer höga krav på förmågan att ständigt utveckla såväl innehåll som användarvänlighet för att möta behoven hos den växande kundbasen.

Det var därför extra glädjande då vi nyligen nåddes av beskedet att C More är den lokala streamingstjänst som får bäst betyg av kunderna i Svenskt Kvalitetsindex (SKI) kundundersökning – C More uppmäter här 70,7 i kundnöjdhet (jämför branschsnitt på 69,8). Sett mot förra årets resultat (66,7) syns en markant ökning och detta, tillsammans med Netflix motsvarande ökning, är enligt SKI också den främsta anledningen till att branschens kundnöjdhet totalt sett har ökat sedan 2017.  

Den här typen av resultat ger oss naturligtvis anledning att vara ödmjukt stolta. Samtidigt är det ingen slump. Snarare är det ett bevis på att vår strategi – med det lokala innehållet i främsta rummet – ger resultat. På en marknad där konkurrensen om användarnas tid ökar för var dag har vi valt en position som inte bara differentierar oss, utan som rent faktiskt leder till att vi får både fler och nöjdare kunder.

Genom såväl andra mätningar som konsumtions- och säljdata vet vi att en av våra främsta framgångsfaktorer är våra satsningar på högkvalitativt svenskt drama och sport. En annan är möjligheten att via C More ta del av TV4:s breda underhållnings- och aktualitetsutbud utan reklam. Det är en linje vi också framöver kommer att fortsätta på. Det må låta paradoxalt för vissa men i en värld som blir allt mer global väljer vi att befästa, och fortsatt utveckla, vår lokala position. Det är vår absoluta övertygelse att det är så vi i tuff konkurrens skapar den mest attraktiva innehållsupplevelsen – idag och i framtiden.

Det säger sig självt att ett starkt innehållsutbud behöver ackompanjeras av såväl teknisk stabilitet som hög grad av användarvänlighet för att komma till sin rätt. Här har vi genom åren gjort betydande satsningar som gett goda resultat och idag är vi stolta över att erbjuda en tjänst som uppfattas som både pålitlig och lättillgänglig. För att lyckas med detta har det varit direkt avgörande för oss att sätta användaren först och det är också så vi ser att vi kommer kunna fortsätta skapa värde framöver. Som ett led i detta arbetar vi i allt större utsträckning med att samla insikter från vårt Net Promoter Score (NPS). I en digital tid förändras behoven snabbt och en förutsättning för att vi också fortsättningsvis ska kunna erbjuda en tilltalande användarupplevelse är att vi förblir följsamma gentemot detta.

Om vi slutligen tillåter oss att blicka framåt så finns mycket spännande att se fram emot sett till både innehåll och vidareutveckling av tjänsten. Med flertalet framgångsrika premiärer i ryggen bara under 2018 – däribland Beck och Sthlm Rekviem – är vi till exempel mycket förväntansfulla inför premiären av C Mores nästa storsatsning, originalserien Jägarna, som går upp exklusivt på C More den 14 november.

Parallellt med detta är vi mitt i ett omfattande engagementprojekt där våra avdelningar för teknik, produkt och affär jobbar tätt ihop för att utveckla tjänsten så att den blir ännu bättre för våra befintliga användare.

Vi stärker också upp i organisationen och så sent som i fredags blev det officiellt att Ira Gladnikoff, i dag tillförordnad produktchef på produkt- & teknikavdelningen och tidigare chef för Viaplay, blir ny kanalchef för TV4 Play och C Mores SVOD-tjänst. Samtidigt tar Fabienne Antonin, med bakgrund i stora amerikanska mediebolag, över rollen som produktchef.

Vår förhoppning är såklart att detta leder till ännu fler nöjda kunder till nästa års SKI.

Mathias