2019-03-04

Ture Sventon först ut när C More samlar familjen

Idag blev det officiellt att C More och TV4 gör tv-serie av nationalikonen Ture Sventon. Den nya originalserien – Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet, med Robert Gustafsson i huvudrollen – är det första renodlade familjedramat som C More och TV4 har beställt och markerar därmed startskottet för C Mores satsning på att samla familjen, en satsning som kommer vara vägledande för vårt arbete under 2019.

Med 2018 års kraftiga resultatförbättring i ryggen, där C More under året gick från -296 MSEK till -99 MSEK, är vi trygga i att fortsatta investeringar i svenskt kvalitetsinnehåll är rätt väg att gå. Och att C More med sin innehållsprofil och användarvänlighet är uppskattad av användarna vet vi från bland annat Svenskt kvalitetsindex undersökning där C More var den svenska streamingtjänst som fick högst betyg av kunderna år 2018. Även vår Net Promoter Score fortsätter växa stadigt och har sett en ökning med 75 procent jämfört med samma tid förra året.

När vi nu tar nästa steg är det därmed i samma riktning, men med ökat fokus på innehåll som tilltalar olika åldersgrupper och livssituationer. Vi ser idag att familjer stannar allt längre i tjänsten, att de konsumerar många olika genrer och att de använder sig av olika enheter för att ta del av vårt innehåll. Parallellt växer den reklamfria konsumtionen av TV4:s familjeunderhållning.

Att svara upp mot detta med att vidareutveckla vårt redan starka innehållserbjudande är därmed en naturlig konsekvens av vår strävan efter att sätta användaren i centrum för allt vi gör, oavsett vem i familjen den användaren är. För den yngre publiken kommer till exempel de populära filmerna om LasseMajas Detektivbyrå upp i tjänsten under våren, och redan idag finns en betydande bredd i vårt utbud med stora underhållningsprogram så som Talang och Let’s Dance, de främsta lokala ligorna med SHL och Allsvenskan samt en rad prisbelönta dokumentärer.

Det är också ett led i det fortsatta arbetet med vår övergripande strategi, att gå från tittare till användare. Det finansiella resultatet för 2018, med en vinstökning på drygt 140 procent för affärsområdet Bonnier Broadcasting, tyder på att det är en framgångsrik strategi. Och vi kan stolt konstatera att vi under året tagit flera avgörande steg mot en hållbar och framtidssäkrad TV-affär.

Det ger oss dock inte anledning att slappna av. Tvärtom ställer det om möjligt än högre krav på oss att fortsätta driva den digitala transformation som C More och TV4 genomgått de senaste åren. I detta är familjesatsningen på C More en viktig beståndsdel. Att fortsätta bygga TV4 Play som en go-to-destination och att vidareutveckla vårt total-tv-erbjudande är två andra.

I slutändan är det hela ganska enkelt: vi vill erbjuda Sveriges bästa tv-upplevelse. Och jag vågar säga att de initiativ vi fokuserar på under 2019 skapar goda förutsättningar för detta. Ture Sventon är, som sagt, ett exempel och jag ser personligen mycket fram emot att se resultatet i samband med premiären senare i år.