Om Bonnier Broadcasting

Bonnier Broadcasting är ett av Nordens största tv-bolag och består av TV4, C More och den finska motsvarigheten MTV. Tillsammans driver och leder vi den snabba utvecklingen av rörlig bild på alla plattformar.

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige.  

Tv och rörlig bild

Bonnier Broadcasting är det affärsområde inom mediekoncernen Bonnier AB som under många år drivit arbetet med tv och rörlig bild. Från att vi som första marksända reklamkanal ritade om det svenska tv-landskapet i september 1990, till att vi i dag skapar Sveriges bästa tv-upplevelser på alla plattformar, och sätter användarna i fokus för allt vi gör.

Den 1 september 2016 bildades ett nytt moderbolag med samma namn, under ledning av vd Casten Almqvist. Här samlas centrala funktioner för hela affärsområdet: innehållsproduktion, teknikutveckling, marknadsföring, ekonomi och juridik.

I Sverige består Bonnier Broadcasting – utöver moderbolaget – de två affärerna reklam-tv (TV4 AB) och betal-tv (C More Entertainment AB) med varumärkena TV4 och C More.

Inom TV4 ryms alla TV4-kanalerna, TV4 Play samt övriga reklamfinansierade tjänster, som Fotbollskanalen och Köket. Inom C More ryms såväl landets snabbast växande streamingtjänst som ett stort antal betal-tv-kanaler.

Finska MTV utgör också en del av organisationen, och rymmer såväl ett fri-tv-erbjudande, som betal-tv-tjänsten C More.

I juli 2018 kom nyheten om att Telia Company förvärvar Bonnier Broadcasting av ägaren Bonnier, under förutsättning att affären godkänns efter konkurrensprövning. 

Våra medarbetare

Moderbolaget Bonnier Broadcasting AB har omkring 600 anställda, som jobbar med gemensamma frågor som teknik, programbeställningar, inköp, sport- och nyhetsproduktion, ekonomi, HR, strategi, kommunikation och marknadsföring. Försäljning utförs inom dotterbolagen TV4 och C More, och allt programinnehåll utom nyheter och sport produceras av externa produktionsbolag.

Ett stort antal medarbetare utför dessutom olika uppdrag åt Bonnier Broadcastings kanaler och plattformar. Räknar man in alla inom tv-branschen som på något sätt arbetar för TV4, C More eller MTV under ett år sysselsätter vi åtskilliga tusen personer.