2018-03-05

Köket.se – utsedd till bästa matsajt 2018

För andra gången har TV4:s matsatsning Köket utsetts till årets bästa matsajt av Internetworld och därmed hamnat högst upp på deras prestigefyllda topp-100-lista. 

I fjol hamnade Köket.se på andra plats efter Tasteline men i år tog Köket tillbaka förstaplatsen i kategorin Årets matsajt - en utmärkelse som sajten även tog hem 2016. 


Internetworlds motivering löd: 

”TV4-gruppens matsajt Köket fortsätter att utveckla sin digitala upplevelse och jobbar mycket med videoinnehåll och personliga rekommendationer från kockar och profiler vi är vana att se i tv-rutan. Om det tidigare varit svårt att välja det bästa av hundratals recept på kladdkaka blir det enklare att utgå från det recept ens favoritkock står bakom, och som man dessutom kan se tillagas steg för steg på video. Kanske skulle en mer konsekvent struktur på recept-filmerna vara att föredra, men juryn är förväntansfull inför vad nästa steg kan tänkas vara för att fortsätta utveckla det här formatet.

Under förra året lanserades även Kökets kurser där besökare kan ta del av onlinekurser tillsammans med några av Sveriges främsta kockar för att bli bättre på matlagning och bakning. På sajten finns även en bra e-handel, bloggar och inspirerande guider. Helhetsupplevelsen och särskilt viljan att göra oss alla bättre i köket, är det som gör att Köket.se placerar sig i topp av årets matsajter.”