2018-06-04

Malin Häger utsedd till ny ordförande för EGTA

TV4:s försäljningsdirektör Malin Häger har utsetts till ny ordförande för den europeiska branschorganisationen EGTA – en organisation som samlar Europas största och främsta kommersiella tv- och radio-aktörer.

Malin Häger har suttit i EGTA:s styrelse sedan 2012 och efterträder fransmannen Fabrice Mollier som president, som den formella titeln lyder. Hon blir ordförande för organisationen under de kommande två åren, en tid som kommer att fortsätta präglas av en hög förändringstakt, och där Sverige ligger i framkant av utvecklingen.

- I Sverige har digitaliseringen och affärsutvecklingen på mediemarknaden kommit väldigt långt, både när det gäller infrastruktur, strukturer mellan distribution och media, och hur människor närmar sig de olika teknikerna. Vi är på många sätt en föregångsmarknad som stora delar av Europa sneglar på, inte minst när det gäller frågor om total-tv-konsumtion över alla plattformar, transparens och mätbarhet, samt hur effektivt tv som plattformsoberoende annonsmedium är, säger Malin Häger.

Vad ser du mest fram emot med arbetet inom EGTA?

- Det ska bli väldigt spännande och roligt att få dela våra erfarenheter av förändring med alla EGTA:s medlemmar, att driva förändringsarbetet i tv-världen och röra oss framåt. Vilket bland annat innebär att vi kommer fortsätta driva de frågor om transparens, mätbarhet och effekt som är viktigare än någonsin både för oss och våra köpande kunder.

EGTA har funnits i över 40 år och har i dag omkring 140 medlemmar i ett 40-tal länder. Bland medlemmarna finns exempelvis Channel 4, ITV, Discovery Networks, MTG, Bauer Media, RTL, SBS, ProSiebenSat1, NBC Universal, Sky, Turner och Viacom. EGTA arbetar på heltid med att driva, skydda, utveckla och växa sina medlemmars verksamheter kopplat till sitt innehåll, och de unika marknadsföringmöjligheter det ger annonsmarknaden.

Här kan du läsa mer om EGTA.