2019-04-24

TV4 Play i sin största kampanj någonsin

Den 22 april markerar startdatum för TV4 Plays nya kampanj Pendla med oss. Kampanjen är den största någonsin för TV4 Play och syftar till att locka såväl trogna linjärtittare som nya målgrupper att konsumera TV4:s nyhetsformat Nyhetsmorgon och Efter fem på TV4 Play.

I TV4 Plays nya kampanj Pendla med oss uppmanar populära TV4-profiler resenärerna att ta med dem på resan och titta på Nyhetsmorgon och Efter fem i kollektivtrafiken, samtidigt som en live-tablå berättar om senaste nytt.

Kampanjen bygger på ett gediget insiktsarbete kring konsumtionen av TV4:s nyhetsformat och syftar till att få linjära tittare att fortsätta konsumera Nyhetsmorgon på väg till jobbet samt att börja tittar på Efter fem på vägen hem. Dessutom är ambitionen att etablera en relation med de pendlare som inte använder TV4 Play i dagsläget, i en miljö när de ändå konsumerar annat innehåll i mobil och surfplatta.

- TV4 Play växer stadigt och våra nyhetsprogram är bland det som går allra bäst. ”Pendla med oss”-kampanjen är ett tydligt exempel på hur vi som hus tillsammans arbetar datadrivet för att stärka TV4 Plays affär, både i närtid och på lång sikt. Här har vi kombinerat avancerad klusteranalys, kreativ marknadsföring och modern teknik för bygga ett tydligt koncept tänkt att lyfta något av det mest unika vi har: vårt starka nyhetsinnehåll, säger Carl Waldenor, affärschef TV4 Play.

Med start 22 april syns kampanjen i en rad kanaler – däribland digitala skärmar på landets tågstationer, i print på pendeltåg- och tunnelbanestationer och på sociala medier under rusningstid – i en blandning av breda räckviddsköp och smarta digitala styrningar baserat på tjänstens konsumtionsdata. Under två veckor sänds dessutom Nyhetsmorgon och Efter Fem live på en stor skärm på T-centralen i Stockholm.

- Pendla med oss är ett steg i en långsiktig beteendeförflyttning, och går hand i hand med den digitala resa vi ser att våra målgrupper gör i stort. Med kampanjen fortsätter vi hålla svenska folket sällskap, oavsett om de befinner sig i tv-soffan eller på bussen, säger Sophie Lokko, marknadsansvarig TV4 Play.

Kampanjen är framtagen i samarbete med Bizkit Havas.