2019-03-08

TV4:s Kalla fakta och Kerstin Wersäll får tung nominering i Guldspaden

TV4:s Kalla fakta och reporter Kerstin Wersäll är nominerade till det prestigefyllda priset Guldspaden för arbetet med programmet De osynliga barnen.

Programmet är nominerat till en Guldspade i klassen etermedia riks och bakom granskningen står Kalla faktas reporter Kerstin Wersäll.

- Detta är naturligtvis både fantastiskt roligt, och välförtjänt – det är ett kvitto på att den undersökande journalistik vi gör håller högsta kvalitet, säger Jonas Alsgren, chef för Kalla fakta.

I programmet kartlägger Kerstin Wersäll och Kalla fakta-teamet de så kallade hemmasittarna – barnen som inte går till skolan. De är många fler än vad man hittills trott och granskningen redovisar unika siffror, pratar med barnen och upptäcker hur skolorna brister i att ge dessa elever det rätta stödet.

- Responsen vi har fått från familjer som känner igen sig i programmet har varit massiv. Att juryn nu väljer att uppmärksamma detta är förstås jättekul, säger Kerstin Wersäll.

Bakom Guldspaden står föreningen Grävande journalister som varje år delar ut priset till bästa undersökande reportage i sju kategorier. De osynliga barnen sändes i TV4 i den 2 december 2018 och finns tillgängligt på TV4 Play.

Klicka här för att komma till programmet