2017-12-22

Sportkanalen hos alla större operatörer efter nytt avtal med Canal Digital och Bredbandsbolaget

Som en tidig julklapp står det nu klart att TV4:s och C Mores  Sportkanalen  – Sveriges nya kanal för sportintresserade – från och med början av 2018 finns i alla de stora operatörernas utbud. Detta efter att ett nytt avtal tecknats med Telenor, vilket gör att Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder från och med januari kan se kanalen. Det innebär att Sportkanalen redan från tidigt 2018 finns i 1,5 miljoner svenska tv-hushåll.

- Det är oerhört glädjande att Sportkanalen nu finns eller är på väg ut hos alla större operatörer. Vårt löfte är att göra det lätt att vara sportkonsument, oavsett om man är ute efter riktigt bra livesport, prisbelönta dokumentärer, intervjuprogram eller bara vill få senaste nytt från sportvärlden. Vi rivstartar dessutom 2018 med en mycket liveintensiv januari, säger Johan Cederqvist, programchef sport för TV4 och C More.

Sportkanalen är en ny tv-kanal, helt ägnad åt sport, som visar de bästa livematcherna och utvalda godbitar från bland annat Allsvenskan, SHL, Superettan, Hockeyallsvenskan, Handbollsligan och Svenska Superligan. Dessutom sänds varje helg matcher från basketligan NBA och svensktäta PGA-touren i golf. Mellan livematcherna bjuder Sportkanalen på en kombination av sportnyheter, sammandrag, highlights, intervjuprogram och dokumentärer.

- Vi är glada över att kunna erbjuda så många av Bredbandsbolagets kunder ett brett utbud av attraktiv svensk och internationell kvalitetssport. Detta stärker ytterligare våra produkter och jag är säker på att våra kunder kommer uppskatta möjligheten att strömma ytterligare sport var de än befinner sig genom Bredbandsbolaget Stream, säger Jakob Bökman, utvecklingschef för tv på Bredbandsbolaget.

För Canal Digtals kunder blir Sportkanalen tillgänglig den 3 januari, och för Bredbandsbolagets kunder den 23 januari.

Sportkanalen finns också tillgänglig via C More (cmore.se) i paketen Standard Sport och Premium, samt via Telia, Viasat, Com Hem och Boxer. Det innebär att alla operatörers kunder kan få tillgång till kanalen, och att omkring 1,5 miljon hushåll kommer ha den redan tidigt 2018.

Bland de många livematcher och livesport som visas i Sportkanalen ingår bland annat:
- Allsvenskan
- SHL
- HockeyAllsvenskan
- Superettan
- Handbollsligan
- Svensk Handbolls Elit
- Svenska Cupen i fotboll
- PGA-touren
- EM-/VM-kval i fotboll
- Uefa Nations League i fotboll
- SSL Innebandy
- NBA
- Rugby Premiership