2018-11-20

Anne-Sofie Näslund ny livechef för TV4:s nyhetsverksamhet

Anne-Sofie Näslund blir ny livechef på TV4-nyheterna. Anne-Sofie har gedigen erfarenhet av nyhetsverksamhet, både som arbetsledare och reporter, och kommer senast från en roll som korrespondent och kontrakterad stringer för Expressen i New York.

Anne-Sofie Näslund får i sin nya roll ett operativt ansvar för nyheternas livesändningar och digitala webbpubliceringar på TV4.

- Det känns oerhört roligt att få ansluta till TV4 och det fantastiska arbete som görs inom ramen för nyhetsverksamheten – jag har stor respekt för sättet man gör journalistik på och jag tilltalas av kanalens framåtanda och nya satsningar på nyhetsprogram. Min yttersta ambition är att göra bra tv och jag ser fram emot att snart få göra just det tillsammans med mina nya kollegor, säger Anne-Sofie Näslund.

Bakom sig har hon lång branscherfarenhet från roller så som nyhetsreporter på Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen, nyhetschef på Expressen samt editionschef på Expressen.se.

Jobbet som livechef på TV4-nyheterna innebär att Anne-Sofie lämnar New York där hon har varit verksam som korrespondent med ett stort fokus på direktsänd tv.

- Jag har verkligen uppskattat alla mina år på Expressen, jag har fått stor möjlighet att utvecklas och det är en dynamisk och rolig arbetsplats. Men ibland måste man våga lämna, och nu blev tajmingen helt rätt.

För TV4 är rekryteringen av Anne-Sofie ett led i att ytterligare stärka upp arbetet med såväl livesänd som digital nyhetsjournalistik.

- Jag är väldigt glad över att välkomna Anne-Sofie till oss på TV4. Hon är en omtalat uppskattad arbetsledare, positiv och klok, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4.

- Anne-Sofie har just den breda förståelse för hur digitala publiceringar på olika plattformar hänger ihop och samverkar, som är så viktiga för oss. Vårt mål är att alltid erbjuda användare och tittare en stark TV4-rapportering med hög kvalitet oavsett var eller hur du väljer att titta.

Tjänsten som livechef är ny, och Anne-Sofie kommer att rapportera till programdirektören för nyheter och samhälle.

Tidigare har det operativa ansvaret legat på Onlinechef Alexandra Forslund, som nu får ett renodlat strategiskt digitalt ansvar samt programansvar för den nya satsningen Efter fem.

Anne-Sofie Näslund tillträder sin nya roll efter årsskiftet.