2018-08-28

Clara Herngren – medskapare till tv-succén Bonusfamiljen – ny exekutiv dramaproducent på TV4 och C More

TV4 och C More fortsätter sin satsning på högkvalitativt svenskt drama och rekryterar nu tv-skaparen Clara Herngren som exekutiv producent på dramaavdelningen. Clara har gedigen erfarenhet från såväl humor- som dramagenrén och står bakom bland annat publiksuccén Bonusfamiljen.

Som ett led i TV4 och C More:s satsning på högkvalitativt och svenskt innehåll inom drama gjordes under våren ett antal tunga rekryteringar, däribland välrenommerade regissören Erik Leijonborg. Nu stärker man upp ytterligare och tar in hyllade tv-skaparen Clara Herngren som exekutiv producent på TV4 och C More:s dramaavdelning.

Bakom sig har Clara mångårig branscherfarenhet med roller som bland annat kreatör och utvecklingschef på produktionsbolag. Hon kommer senast från FLX där hon har suttit i manusgruppen för Bonusfamiljen.

- Det känns jättekul att bli del av dramateamet på TV4 och C More. Jag har jobbat med tv-produktion större delen av mitt liv men nu för första gången på beställarsidan. Det blir ett nytt perspektiv men såklart med samma mål – att göra så bra tv som möjligt, säger Clara Herngren.

Clara är även utbildad samtalsterapeut, något som legat till grund för arbetet med bland annat publiksuccén Bonusfamiljen och som hon hoppas fortsatt ska kunna utgöra inspiration i den nya rollen.

- Jag tycker att det är otroligt spännande med relationer och hur människor agerar tillsammans. Det är en stor inspirationskälla för i princip allt jag gör och jag ser fram emot att få omsätta mina tidigare erfarenheter till kreativa produkter i de projekt som nu ligger framför mig, säger Clara Herngren.

Clara kommer att arbeta både med att utveckla nya format samt att förädla redan befintliga tittarfavoriter inom såväl humor som drama.

- Det känns otroligt roligt och kreativt spännande att få in Clara i vårt team – det är helt enkelt ytterligare en drömrekrytering för mig! Jag är övertygad om att hon kommer göra ett ordentligt avtryck på våra framtida produktioner och vi ser mycket fram emot att bli utmanad av Claras kompetens och kloka öga, säger Josefine Tengblad, dramachef TV4 och C More.

Clara Herngren tillträdde den nya tjänsten den 21 augusti.