2018-12-07

Dynamiskt anpassad TV4-reklam hos Com Hem och Boxer

Nu lanserar TV4 dynamiskt anpassad reklam tillsammans med Com Hem och Boxer. Tjänsten lanseras på Com Hems och Boxers Play-tjänster, vilket innebär att TV4-tittarna får en bättre anpassad och skräddarsydd reklamupplevelse. Dessutom får annonsörerna möjlighet till både utökad räckvidd och bättre anpassade reklambudskap. Därmed är TV4 som enda kanalhus live med dynamisk reklam hos tre av de sex stora tv-distributörerna i Sverige.

Den dynamiskt anpassade reklamlösningen som nu lanseras i både Com Hem Play och Boxer Play kan anpassas i realtid och säkra att reklamen som visas är mer aktuell, och anpassas utifrån varje given situation. Reklamen utgår från geografiskt område, kanal och storlek på skärmen – till exempel om det är en surfplatta, mobil eller Apple tv – och blir därmed mer relevant för både tittaren och annonsören. Den adderar också ytterligare räckvidd för annonsköpare.

- När vi nu lanserar dynamisk reklam hos Sveriges största tv-distributör tar vi ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen vår reklamaffär, där vi skapar en framtidssäker modell och ökar värdet för såväl användaren som annonsören. Vi vill kunna distribuera vår reklam på samtliga plattformar och den här lösningen ger oss möjlighet att anpassa reklamen på andra plattformar än våra egna, liksom en ökad räckvidd. Vi ligger i absoluta framkant av utvecklingen på det här området och är glada för det arbete Com Hem lagt ner för att möjliggöra lösningen, säger TV4:s och C Mores operativa chef Mathias Berg.

- Vi vill alltid kunna erbjuda våra kunder det bästa och mest relevanta innehållet, och med dynamisk anpassad reklam så kan vi erbjuda dem en skräddarsydd tittarupplevelse. Det här kommer inte bara förbättra kvalitén på reklamen utan också ge mervärde till annonsörerna. Det har varit spännande att utveckla den här lösningen tillsammans med TV4 och vi ser fram emot att lansera den med fler innehållsleverantörer i framtiden, säger James Lowther, chef för fast bredband och tv på Com Hem/Boxer.

Precis som för den reklam som användarna möts av på TV4 Play mäts reklamen i operatörernas Play-tjänster av branschorganet MMS. Detta för att uppnå transparens mot annonsköparna och för att ge en helhetsbild av allt tittande. Sedan tidigare är reklamlösningen igång för TV4:s kanaler även på Telia Play. Fler operatörer står på tur. Lösningen är branschgemensam, och utvecklad tillsammans med Discovery Networks Sweden och NENT Group.