2018-11-09

Ira Gladnikoff blir chef för TV4 Play och C Mores SVOD-tjänst

Ira Gladnikoff, i dag tf produktchef på produkt- & teknikavdelningen och tidigare chef för Viaplay, blir ny kanalchef för TV4 Play och C Mores SVOD-tjänst. Samtidigt efterträds Ira av Fabienne Antonin, med en lång internationell karriär bakom sig, som ny produktchef.

Ira Gladnikoff, som under hösten varit tf produktchef för Bonnier Broadcastings digitala produkter, tar över rollen som kanalchef för TV4 Play och C More OTT, och får därmed ansvaret för såväl TV4 Play, C Mores SVOD-tjänst, Fotbollskanalen och TV4.se.

- Ira Gladnikoff har gjort ett imponerande starkt avtryck direkt här hos oss och jag är väldigt glad över att hon valt att stanna hos oss och tackat ja till att bli kanalchef för våra streamingtjänster. TV4 Play och C More är två digitala framgångssagor, och inte minst C More har gjort stora framsteg under den senaste tiden, och utsågs just till den näst bästa streamingsajten i landet i Svenskt Kvalitetsindex*. Med Iras erfarenhet och fokus på att optimera den digitala kundresan kommer vi kunna skruva upp förändringstakten ännu mer och fortsätta utveckla användarupplevelsen, säger Mathias Berg operativ chef för TV4 och C More.

Under flera år har Mathias Berg dubblerat och även haft rollen som kanalchef digitalt för TV4 Play och C More OTT, ett ansvar som Ira nu alltså tar över och kommer att rapportera till Mathias.

- TV4 Play, C More SVOD-tjänst, Fotbollskanalen och TV4.se är fyra otroligt fina produkter. Under de senaste åren har det varit stort fokus på att produkterna måste fungera och på vad som inte fungerar. Nu höjer vi ribban och sätter kunden i strålkastarljuset. Jag ser verkligen fram mot det arbetet, säger Ira Gladnikoff, som före sitt inhopp som tf produktchef bland annat varit chef för Viaplay och har en bakgrund på Amazon, Lovefilm, Svenska Spel och Spray.

Ira tar över som kanalchef TV4 Play och C More OTT successivt under vintern, i väntan på att hennes ersättare som produktchef kommer på plats i januari. Det står nu klart att hennes ersättare blir Fabienne Antonin, som har en lång karriär inom produkt, design och UX i mediebranschen i USA bakom sig, bland annat på Disney och Paramount Pictures. Närmast kommer hon från Fortum, där hon varit produktägare och UX lead.

* C More utsågs nyligen till Sveriges näst bästa streamingsajt enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI). C More har passerat både Viaplay och HBO Nordic, och är nästan ifatt Netflix.