2018-10-23

Mia Lindqvist ny programchef på Bonnier Broadcasting

Mia Lindqvist blir ny programchef på Bonnier Broadcasting och återvänder därmed till organisationen efter drygt fyra år. Mia har en gedigen erfarenhet av digitalt innehåll, publicistik och utgivarskap och kommer senast från en roll som innehållsansvarig på Schibsted Brand Studio.

Mia Lindqvist blir ny programchef för allmän-tv på Bonnier Broadcasting. Hon kommer axla uppdraget tillsammans med nuvarande programchef Susanna Jacobsson. Bakom sig har hon bred branscherfarenhet med roller så som program- och affärschef på Aftonbladet TV och Content Manager på Schibsted Brand Studio. Hon har dessutom drygt femton års erfarenhet från TV4 där hon till och med 2014 var verksam som bland annat programchef för Nyhetsbolaget, chef för samhällsavdelningen och chef för Nyhetsmorgon.

- Det känns superroligt att komma tillbaka till Bonnier Broadcasting och jag ser fram emot att vara del av det arbete som redan görs med att producera och säkerställa innehåll i världsklass. Jag vet ju vilka otroligt duktiga människor som jobbar på programavdelningen och är jätteglad över att bli erbjuden en plats i det gänget, säger Mia Lindqvist.

Mias återkomst till TV4-huset är en viktig pusselbit i TV4:s och C Mores fortsatta satsningar på högkvalitativt lokalt innehåll.

- Mia Lindqvist kombinerar djupa kunskaper inom publicistik och utgivarskap med en gedigen erfarenhet av digitalt innehåll och programmakande. Att få välkomna Mia tillbaka till Bonnier Broadcasting känns enormt roligt, hon kommer att vara en nyckelspelare i vår programverksamhet framåt, säger Cathrine Wiernik, programdirektör för allmän-tv på TV4.

Mia Lindqvist tillträder den nya tjänsten den 10 december 2018.