2018-05-30

Succé-regissören Erik Leijonborg till Bonnier Broadcastings dramaavdelning

TV4 och C More fortsätter att storsatsa på drama och tar nu in stjärnkreatören Erik Leijonborg som exekutiv producent på dramaavdelningen. Leijonborg har en lång och gedigen bakgrund som regissör och är senast aktuell med Netflix-serien The last Kingdom. Han har även dramaserier som Tusenbröder, Farang, Maria Wern och Tjockare än vatten på sitt CV.

- Efter alla mina år som regissör så har jag nått en punkt där jag vill dela med mig av alla mina erfarenheter, så när TV4 hörde av sig så kändes det som helt rätt utmaning för mig. Tanken är att jag ska stå med ett ben kvar som regissör, samtidigt som jag går in och samarbetar med TV4 och blir en naturlig del av deras team, säger Erik Leijonborg.

Dramaavdelningens förstärkning med Erik Leijonborg är ytterligare en viktig pusselbit i C Mores och TV4:s långsiktiga satsning på högkvalitativt svenskt originaldrama. Med sitt kreatörsperspektiv får han en nyckelposition på avdelningen och kommer, utöver rollen som exekutiv producent, vara en resurs i arbetet med att kvalitetssäkra befintliga projekt och scouta nya.

- Jag har haft äran att arbeta med Erik tidigare så det känns fantastiskt att han nu blir en del av vårt kompetenta dramateam på TV4 och C More! Erik blir en viktig resurs i arbetet med att förflytta våra dramaprojekt både innehållsmässigt och kvalitetsmässigt - och ett ovärderligt bollplank till att hitta nya kreatörer och idéer, säger Josefine Tengblad, dramachef TV4 och C More.

Erik Leijonborgs stora genombrott kom med Kristallen-belönade miniserien Tusenbröder. Sedan dess har han varit en flitigt anlitad regissör och ligger bakom framgångsrika tv-serier såsom Maria Wern, Farang och Tjockare än vatten. Eriks senaste projekt är tv-serien The Last Kingdom för Netflix.

TV4:s dramaavdelning fortsätter att växa och ytterligare en rekrytering kommuniceras inom kort.