2018-03-14

Telia, TV4-Gruppen, Discovery Networks och MTG lanserar ny lösning för dynamiskt anpassad reklam

Den nya lösningen som fungerar på Telias Play-tjänst innebär att tv-bolag kan anpassa reklamen i realtid på ett helt nytt sätt. Tittaren möts av ny och lokal reklam utifrån vilken skärm som används och var man befinner sig. Reklamen blir därmed både aktuell och mer relevant.

TV4-Gruppen, Discovery, MTG och Telia har tillsammans utvecklat en helt ny lösning för dynamiskt anpassad tv-reklam, som innebär att reklaminslagen kan anpassas utifrån varje givet tillfälle i operatörens tjänst.

Den nya lösningen som används i Telias Play-tjänst kan anpassas i realtid och säkrar att det är mer aktuell reklam som visas. Reklamen utgår från ungefärligt geografiskt område, kanal, storleken på skärmen som ipad, mobil eller Apple tv, och blir mer relevant för tittaren. Reklamlösningen innebär också nya möjligheter för den digitala reklammarknaden.

 - Med den här nya lösningen skapar vi en framtidssäker modell för hur vi kan erbjuda våra annonsörer dynamiskt anpassad reklam även på andra plattformar än via våra egna tjänster. Det känns kul att vi nu med Telia som första partner visar att vi ligger i framkant av utvecklingen av reklammarknaden i Sverige, med en lösning som vi räknar med kommer att blir en branschstandard för all tv-distribution via operatörers play-tjänster, säger Mathias Berg, operativ chef Bonnier Broadcasting.

Den nya reklamlösningen har redan kört igång i TV4-Gruppens kanaler och Discovery och MTG står på tur.