2014-08-29

Gunde, Dorsin och Hellenius bland TV4:s Kristallenvinnare

Det blev hela fem Kristaller till TV4 på den tioårsjubilerande tv-galan, bland annat för Årets livsstilsprogram till I huvudet på Gunde Svan och Årets manliga skådespelare till Henrik Dorsin. 
– Jag är otroligt glad och stolt över mina kollegor och det fina arbete som de gör för att leverera program i världsklass. Det här är en riktigt rolig kväll för alla oss som arbetar med tv varje dag och extra roligt är det att se att tv-publiken uppskattar det vi gör, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör, TV4-Gruppen.

Under den direktsända Kristallengalan i TV4 prisades de som imponerat på både tv-publiken och Kristallen-juryn under 2013. Totalt delades 17 statyetter ut, och av dem gick fem till TV4. I huvudet på Gunde Svan vann Årets livsstilsprogram och Henrik Dorsin prisades för Årets manliga skådespelare. David Hellenius vann publikens pris som Årets bästa manliga programledare för tredje gången, Så mycket bättre fick en Kristall för Årets bästa underhållningsprogram för tredje gången och Solsidan vann sin tredje Kristall för Årets humorprogram. Både Så mycket bättre och Solsidan har nu totalt vunnit fyra Kristaller var.  

TV4:s vinnare 2014 är:

Årets underhållningsprogram
Så mycket bättre – TV4

Årets livsstilsprogram
I huvudet på Gunde Svan – TV4

Årets manliga skådespelare i en tv-produktion
Henrik Dorsin – Solsidan – TV4

Årets manliga programledare
David Hellenius – TV4

Årets humorprogram
Solsidan – TV4