2014-10-28

Succékväll för Sjuans och Cancerfondens gala Tillsammans mot cancer

Fotbollskanalen och Kalla faktas granskning ”Fotbollssyndikatet” fick bronsmedalj i kategorin bästa sportbevakning vid årets upplaga av det internationella prestigepriset New York Festivals.

-Resultatet 88,3 miljoner kronor talar sitt tydliga språk. Vi gav cancer en smäll på käften igår kväll! Vi vill rikta ett stort tack till de cancerdrabbade som lät oss filma dem när de berättade om sina gripande öden. Tack vare dem och alla artister som var med i galan kan nu forskningen få resurser som hjälper till att rädda liv. Vi är stolta att vi fått vara en del i det. Men i slutändan är det givetvis Sjuans tittare som gjorde kvällen till en succé med sitt engagemang och sin generositet, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för galan.

Det var andra gången som Tillsammans mot cancer-galan sändes i Sjuan.

- Över en halv miljon svenskar följde galan i Sjuan och insamlingen fick ett magiskt resultat. Vi på Sjuan är så glada över att kunna bistå i kampen mot cancern och tackar alla våra generösa tittare. Vårt samarbete med Cancerfonden fortsätter, gårdagen är ett kvitto på att vi tillsammans gör rätt och på allvar gör skillnad, säger Marit Danielsson, kanalchef Sjuan.

- Med årets resultat har vi överträffat alla våra förväntningar, både vad gäller långsiktigt stöd i form av nya månadsgivare och en ny rekordinsamling i årets Rosa Bandet-kampanj. Ett stort tack till våra sponsorer och alla privatpersoner som gjort detta möjligt – med er hjälp ska vi besegra cancer, säger Cancerfondens generalsekreterare Stefan Bergh.

På plats fanns flera ur Sveriges artistelit som alla ville stötta i kampen mot cancer. Uppträdde gjorde Jill Johnson och Linnea HenrikssonMando DiaoMolly SandénUlrik Munther och Freda'.

Tittarsiffror och resultat:
Rosa bandet-kampanjen och galan Tillsammans mot cancer samlade in 88,3 miljoner kronor, sågs av totalt 505 000 tittare i Sjuan med en andel på 14,8 procent i alla 12-59 år och en andel på 16,7 procent i Sjuans huvudmålgrupp, kvinnor 25-59 år. Förra årets Rosa bandet-gala och kampanj samlade in 63,5 miljoner kronor och hade 520 000 tittare, en andel på 12 procent i alla 12-59 år och 13,1 procent i Sjuans huvudmålgrupp.

Galan producerades av Meter.