2014-09-02

TV4-Gruppen sänder samtliga matcher i elitserien i Handboll

Nu är det klart. TV4-Gruppen har säkrat rättigheterna till att sända elitserien i handboll i ett treårsavtal. Avtalet innebär att samtliga matcher från handbollens elitserie sänds i TV4 Play Premium, omkring 70 matcher visas i TV4 Sport och TV12 samt SM-finalen i TV4 den 24 maj.

- Vi är mycket glada över att få sända från elitserien och SM-slutspelet de kommande tre säsongerna. Handboll är som bekant en fenomenal tv-sport med både kamp, finess och dramatik. Vår kommande satsning på elitserien är den överlägset största som någonsin gjorts i Sverige. Vi kommer att producera samtliga elitseriematcher och göra dem tillgängliga för publiken på TV4 Play Premium. Som ett led i vår storsatsning har vi dessutom knutit till oss landets giftigaste handbollsexpert Tomas Axnér på heltid. Tomas har slutat som tränare och kommer i vinter enbart att ägna sig åt våra handbollsproduktioner, något som vi är mycket glada för, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.

TV4-Gruppens kanaler blir hemvisten för elitserierna i handboll i ett avtal tillsammans med Svensk Elithandboll. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2016- 2017 och innebär att TV4-Gruppen kommer att sända samtliga matcher från elitserien i handboll på TV4 Play, omkring 70 herrmatcher, samt ett tiotal matcher från damernas elitserie i TV4 Sport och TV12.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera detta avtal för alla handbollsintresserade.
TV4 har ju under många år varit en "handbollskanal" och jag är övertygad om att de med denna storsatsning kommer att hjälpa oss att lyfta handbollen ytterligare, säger Peter Gentzel VD Svensk Elithandboll.

TV4:s handbollsprofil Tomas Axnér kommer vara expertkommentator under sändningarna. Matcherna går även att köpa via CSports.