2014-11-21

TV4:s Malou von Sivers om att vinna Lukas Bonniers stora journalistpris

På torsdagskvällen tilldelades Malou von Sivers Lukas Bonniers stora journalistpris med juryns motivering "För att hon aldrig slår sig till ro i soffan".

- Det känns som en fantastisk arbetsseger efter så många år. Jag är väldigt stolt över att få motta det här fina priset. Att möta människor och genom deras berättelser skildra samhället har varit en röd tråd genom mitt journalistiska liv, säger Malou von Sivers, programledare och producent för Malou Efter tio i TV4.

Malou von Sivers har jobbat på TV4 sedan 1990 och har innan dess även varit på Aftonbladet, Expressen och Elle. Trots sina 30 år i branschen gör hon aldrig en intervju på rutin. I varje samtal, intervju och möte hittar hon en kontakt och en ton som gör att tittaren bjuds in, får vara med och komma personen nära.

- Malou är en riktig journalist inifrån och hela vägen ut i fingertopparna. Hon är nyfiken och intresserad på riktigt, och jag tror att det är därför hon lyckas skapa ett så fint förtroende till dem hon möter. Malou ser de berättelser människor bär på, även de kanske undangömda, och bortom titlar och positioner. Många journalister känner sig kallade att "göra personliga intervjuer". Få gör det riktigt bra. Malou gör det världsklass. Vi är så stolta och glada över allt Malou betytt och betyder för TV4. Hon är en mer än värdig vinnare av Lukas Bonniers stora journalistpris, säger Viveka Hansson, Programdirektör Nyheter & Samhälle.