2014-09-04

Uggla blir flyttfågel och Renée Nyberg gör comeback samtidigt som Hela Sverige syr och Maria Langs berättelser får liv hos TV4-Gruppen i höst

När hösten står för dörren bjuder TV4-Gruppen på nyheter som antikvitetstävlingen Bytt är bytt, Felix Herngrens dramakomedi Torpederna och en valbevakning i världsklass. Dessutom blir det självklart nya säsonger av Kristallenbelönade Så mycket bättre och I huvudet med Gunde Svan. Se fram emot en spännande, färgsprakande och omvälvande höst i TV4-Gruppens kanaler.

I dag presenterar TV4-Gruppen traditionsenligt höstens nyheter på Hotell Rival i Stockholm. Under ledning av nyligen Kristallenbelönade David Hellenius fick publiken höra mer om en tv-höst full med nya ansikten, kära återseenden och efterlängtade tittarfavoriter.

Bland höstens nyheter finns bland annat en halvt obekväm Magnus Uggla som i sitt program Uggla flyttar in provar att sova över på lite otippade ställen - eller vad sägs om en cirkus, i ett kloster och hemma hos Olle Ljungström.

Renée Nyberg gör comeback i TV4 med underhållningsprogrammet Bytt är bytt där de tävlande ska försöka lista ut det rätta värdet på antikviteter och byta till sig det föremål de tror är mest värt. Det mest värdefulla föremålet är värt en halv miljon kronor. Desto mer studions internationella antikexpert Karin Laserov berättar om föremålen desto svårare blir det för de tävlande att veta om de gjort rätt val. De får byta föremål en gång, men bytt är bytt.

I höst väcks dessutom fem av deckarförfattaren Maria Langs pusseldeckare till liv i nya långfilmer. Tuva NuvotnyOla Rapaceoch Linus Wahlgrens karaktärer får stå ut med kärleksintriger, hemligheter och lögner blandat med mord i 50-talets Bergslagen.

På tal om hemligheter. I Felix Herngrens nya dramakomedi Torpederna får den nyss släppta kåkfararen Sonny en hel del att förklara för sin käresta, tillika kontaktperson, Camilla när han snabbt hamnar i gamla hjulspår för att försöka finansiera deras nya liv. Vilket så klart inte alls var tänkt, de skulle ju köpa ett hus tillsammans och bli vanliga Svenssons. I rollistan syns bland andra Torkel PetterssonLeo Razzak och Liv Mjönäs.

Valet får stort utrymme i höstens tablå och TV4-Gruppen har en handfast bevakning med debatter, dokumentärer och valvakor både i TV4 och TV4 Play. Under ledning av bland andra Bengt MagnussonJenny Strömstedt och Petra Nordlund McGahan får väljarna all den information de behöver för att göra välavvägda beslut i detta viktiga val för Sverige.

Sjuan storsatsar i höst med en trio helt nya program. I She's got the look har kvinnor över 35 år från hela landet möjlighet att uppfylla sina modelldrömmar under ledning av Jessica AlmenäsLinda Lindorff leder Hela Sverige syr där ett glatt gäng amatörer med skräddarambitioner får visa tittarna exakt hur kreativa de kan vara med nål och tråd. Och i En natt på slottet får tre kändisar med olika stark tro på det övernaturliga bo i ett slott under överseende av ett medium.

Dessutom kommer det självklart nya säsonger av efterlängtade tittarfavoriter som Halvvägs till himlen, Kristallenbelönade I huvudet på Gunde Svan där Gunde bland annat möter J-O Waldner och Carolina Klüft samt Så mycket bättre med bland andra Orup och Carola.

Ett jubilerande Idol går senare i höst över i kvalvecka och fredagsfinaler och nya avsnitt av Hellenius hörnaBonde söker fruKalla faktaDallas och Elementary förgyller kvällarna när höstmörkret lagt sig.

Läs mer om programmen på TV4-Gruppens screeningsajt, tv4.se/screening2014. OBS! Lösenord till sajten är: TV4. Sajten är optimerad för Firefox och Internet Explorer på PC samt Chrome, Firefox och Safari på Mac.

Välkommen till en färgsprakande höst med TV4-Gruppen!