2015-12-18

Arkitekten Lotta gör Matte och Willy sällskap i Bygglov i vår

Från marsmoduler till Bygglov. När tolfte säsongen av TV4s långkörare drar igång den 12 januari är det med ett nytillskott i form av mångsidiga arkitekten Lotta Lindgren som ny profil, som bland annat tidigare ägnat sig åt design av marsmoduler på NASA.

När Bygglov är tillbaka i vår har Matte Carlsson och Willy Björkman en ny kollega vid sin sida. Arkitekten Lotta Lindgren kommer åka land och rike runt tillsammans med sina Bygglovskollegor för att finna bygg- och renoveringsprojekt som strandat på grund av att kunskapen, tiden eller pengarna inte räckt till.

- Att ta sig an den här rollen i Bygglov känns otroligt spännande! Att få kombinera mitt arbete som arkitekt med rollen som programledare känns jätteroligt. Jag ser även fram emot att få hjälpa alla familjer och jobba tillsammans med duktiga hantverkare, säger Lotta Lindgren.

Bygglov har sänts i TV4 sedan 2005. Programmet har haft en snittpublik på närmare 900 000 tittare per avsnitt, och genom åren hjälpt hundratals familjer att få ordning på hemmet. 

Om Lotta Lindgren:
Lotta är 41 år gammal och utbildad arkitekt. Hon har bland annat arbetat med stora projekt i Sverige som exempelvis Nya Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Med många strängar på sin lyra har Lotta en bakgrund som professionell klassisk musiker men har också turnerat med indiepopbandet the Hidden Cameras och Rhapsody in Rock. Lotta har också varit verksam utomlands i Europa både inom musik och arkitektur. Hon är bosatt på Värmdö men spenderar just nu sin tid på andra sidan jordklotet i Australien.