2015-12-02

Bengt, Tilde och Kristin leder galan Nej till cancer

Bengt Magnusson, Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen leder den känslosamma galakvällen Nej till cancer den 11 januari. Uppträder gör bland andra Sven-Bertil Taube, Darin, Petra Marklund och Robin Stjernberg. – Eftersom jag själv drabbats av cancer var det väldigt lätt att tacka ja, säger Bengt Magnusson.

Den stjärnspäckade galan Nej till cancer sänds direkt från Cirkus i Stockholm den 11 januari. Under kvällen uppträder artister såsom Sven-Bertil Taube, Darin, Petra Marklund och Robin Stjernberg som alla vill bidra i kampen om att besegra cancern. Dessutom medverkar bland annat Patrik Sjöberg, Elisabet Höglund och Lotta Gray för att visa sitt stöd till cancerforskningen och dela med sig av personliga reflektioner kring sjukdomen. Galan programleds av Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen tillsammans med Bengt Magnusson.

– Eftersom jag själv drabbats, gått igenom cytostatikabehandling och blivit frisk var det väldigt lätt att tacka ja när frågan kom att leda denna gala. Jag blev frisk tack vare att forskningen tagit rejäla kliv framåt, men det finns flera steg att ta och därför är det viktigt att få fram mer pengar till Cancerfonden. Det hoppas jag att galan ska hjälpa till med, säger Bengt Magnusson som under året har behandlats för sin cancer.

Ambitionen med galan är att få fler att bli månadsgivare och samla in bidrag till cancerforskningen. I programmet får tittarna följa cancerdrabbade patienter samt möta forskare som berättar om sitt dagliga arbete och vad tittarnas bidrag betyder. Under kvällen kommer även den nya prestigefyllda utmärkelsen ”Årets cancerforskare” delas ut.

Från och med 2016 omfattar TV4-Gruppens och Cancerfondens samarbete av Nej till cancer-galan som direktsänds i TV4 den 11 januari klockan 20.00 och Rosa bandet-kampanjen som fortsätter i Sjuan i höst.

Om Cancerfonden:
Cancerfonden är en ideell insamlingsorganisation utan statligt stöd vars vision är att besegra cancer. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden är en betydande finansiär av svensk cancerforskning och finansierar varje år cirka 450 forskningsprojekt. I år delar Cancerfonden ut 431 miljoner kronor till svensk cancerforskning.