2015-12-21

TV12 storsatsar på JVM i jul

Den blir en fullspäckad vinter för alla hockeyälskare i jul. Junior-VM i ishockey gör en efterlängtad återkomst i TV4-Gruppens kanaler. TV4 var nämligen först med att direktsända ett helt junior-VM i Sverige i början av 90-talet. Den här gången är det TV12 som blir hemvist för turneringen. TV4-Gruppen storsatsar och sänder rekordmånga 13 matcher från mästerskapet i TV12 och på TV4 Play Premium. Totalt kommer 21 matcher att direktsändas i mästerskapet som delas mellan TV4-Gruppen och SVT.

TV12 och TV4 Play Premium är spelplatserna i vinter för alla som älskar ishockey. Tillsammans med SVT delar TV4-Gruppen på mästerskapet.
TV12 gör en rivstart med att visa öppningsmatchen mellan Tjeckien och Ryssland lördagen den 26 december. Därefter visar TV12 några av guldkornen från turneringen, Ryssland mot hemmanationen Finland 28 december, Sverige mot Danmark den 30 december, och så kronan på verket, Sverige mot regerande världsmästarna Kanada, på nyårsafton. Det står också redan nu klart att semifinalen med ett eventuellt svensk deltagande den 4 januari kommer att sändas i TV12.

– Efter den sportsliga och tittarmässiga succén med U21-EM i fotboll i TV12 i somras ser vi nu fram emot ännu ett spännande ungdomsmästerskap i TV12 med ett av våra mest populära landslag, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12.

TV4-Gruppen sänder rekordmånga 13 matcher och mönstrar ett starkt lag under turneringen på plats borta i Finland. I studion finns Ida Björnstad och Niklas Wikegård som guidar tittarna under mästerskapet. Kommentatorer samt expertkommentatorer under turneringen är Johan Edlund, Sanny Lindström, Lena Sundqvist och Fredrik Warg.

För sändningsschemat, Se HÄR