2015-12-07

TV4 är årets stördaste tv-kanal – och oerhört stolta

I lördags prisades TV4 på FUB:s ”Störd och stolt-gala” i Stadshuset i Stockholm. TV4 fick utmärkelsen ”Årets stördaste tv-kanal” för ”att på bästa sändningstid gå i bräschen för program som är unika. "I en annan del av Köping", ”Trollkarlen från Glada Hudik" och nu senast "Heja Sverige” bjuder in hela Sverige till en värld som för få känner till.”

- Vi är fantastiskt glada över den här fina utmärkelsen. Det känns viktigt och hedrande att de program vi gör inte bara uppskattas av en stor del av våra tittare, utan också betyder väldigt mycket för många som kämpar för att ta mer plats i samhället. Jag är mycket stolt över att TV4 kan bidra till det, säger Anna Rastner, programchef TV4

I det hyllade programmet Heja Sverige följde tittarna den svenska truppen som i juni tävlade i Special Olympics i Los Angeles – från uppladdning, träning och vardagsliv till guldjakten i USA. Flera av deltagarna var på plats i Stadshuset och tog emot priset tillsammans med Heja Sveriges exekutiva producent Joel Bendrik och TV4-Gruppens programchef Anna Rastner.

Hela motiveringen till utmärkelsen lyder:

”Störd och Stolt Galans pris till årets stördaste tv-kanal går i år till en kanal som har modet, och den goda smaken, att på bästa sändningstid gå i bräschen för program som är unika. "En annan del av Köping", ”Trollkarlen från Glada Hudik" och nu senast "Heja Sverige” bjuder in hela Sverige till en värld som för få känner till. Grattis TV4.

Juryns motivering:

När TV är som bäst öppnas våra ögon för saker vi inte kände till.

TV4 ger oss "En annan del av Köping", ”Trollkarlen från Glada Hudik” och "Heja Sverige” och plötsligt är våra liv rikare. Tack TV4 för att ni tar bort ”dum” ur ”dum-burken”.”

Läs mer på:
http://www.fub.se/

Se Heja Sverige på:
http://www.tv4play.se/program/heja-sverige