2016-12-22

Rapaports succéserie slår nytt streamingrekord

Det enda som slår Gåsmamman på C More är ännu en säsong av Gåsmamman. Den svenska seriesuccén har på en månad streamats fler gånger än Game of Thrones under åtta månader. Från och med idag finns hela säsong ett och två av Gåsmamman i C Mores streamingtjänst.

Idag är det streamingpremiär för de sista två avsnitten av säsong två av Gåsmamman, dramathrillerserien med Alexandra Rapaport som tagit såväl tittare som kritiker med storm. Redan nu har Gåsmamman med råge slagit första säsongens rekordsiffror. 130% fler personer streamade de åtta första avsnitten av säsong två jämfört med säsong ett under motsvarande period. Precis som förra hösten slog Gåsmamman den amerikanska storserien Game of Thrones i antal startade strömmar – trots att Gåsmamman endast varit tillgänglig i fyra veckor och Game of Thrones i nästan åtta månader på C More. Dessutom återstår de två avslutande avsnitten av Gåsmamman som släpps idag.

Under den senaste månaden var det 40% procent fler som googlade på jakt efter Gåsmamman än som på samma sätt letade efter HBO-serien Westworld. När man nu kan streama alla Gåsmamman-avsnitt på raken finns det skäl att anta att ännu fler hittar den omtalade dramathrillerserien hos C More.

- Det svenska programinnehållet är vår största styrka, speciellt nya serier som Gåsmamman. Nu ser vi fram emot nyårsdagens premiär av C Mores första originalserie, Colin Nutleys Saknad som vi också hoppas ska dra en stor streamingpublik, säger Bo Thörnwall, programchef film och serier C More.

Även på kanalen C More Series går Gåsmamman ännu bättre nu än när första säsongen premiärvisades. Säsong två har hittills haft 50% fler tittare i genomsnitt. Och premiären av säsong två har även inneburit ett nytt lyft för säsong ett; under den senaste månaden har lika många streamat första säsongen som under de föregående sex månaderna.

Den som ännu inte hunnit skaffa C More kan just nu provtitta på första avsnittet av Gåsmamman gratis: http://www.cmore.se/kampanj/frivisning-gasmamman-sasong2

Mer info om serien och pressbilder

För mer information:

mona.holmquist@cmore.se 070 358 2865

bo.thornwall@cmore.se 070 837 55 88