2017-12-27

Anders Öfvergård knackar på i ny programserie

Anders Öfvergård har varit snickare i tjugo år och arg snickare i tio utav dem. Med sitt stora hjärta och brinnande engagemang har han ibland lätt att tappa humöret. Nu vill han ändra på det. I det nya programformatet Anders knackar på får tittarna se både Anders och ett antal kända svenskar i ett nytt ljus, när programledaren flyttar in hos en känd person varje vecka. -Att spela in det här programmet har verkligen varit en resa – höga berg och djupa dalar. När jag knackar på så vet jag inte vem som bor där. Jag har gjort en egen resa i varje program tillsammans med de jag flyttar in hos, det varit väldigt roligt, säger Anders Öfvergård. 

Under åtta måndagar knackar Anders på och varje möte är helt oförberett. Anders vet inte vem det är han ska besöka förrän han blivit insläppt, gått husesyn och läst ett brev där värdarna beskriver ett problem de behöver hjälp med. Under några dagar lär de sedan känna varandra när Anders sover över, lagar middag och hjälper till med att hitta och bygga en lösning på det som personen behöver hjälp med.

- Det har varit fantastiskt kul att släppa ner Anders i folks hem utan att han har en aning om vad som väntar, det blir bitvis dråpligt men framför allt ärligt rakt igenom och som tittare kommer man väldigt nära både Anders och de han knackar på hos, säger Johan Janrell, exekutiv producent.

Det bjuds på nyfikna samtal och djupa insikter, men även en del krockar och en rejäl skopa varm humor. Självklart kan inte Anders låta bli att lägga sig i när han upptäcker nya problemställningar, utan hjälper till i hemmet där han tycker att något behövs åtgärdas, både med hammaren men även med coachning och vägledning.

Premiär måndagen den 22 januari kl. 20:00 i TV4 och på TV4 Play. Välkommen in!