2017-12-20

Hälsningar från – kända svenskar tar med familjen på en tidsresa

I TV4:s nya program Hälsningar från åker en känd svensk person tillsammans med sin familj tillbaka till året då den kända personen var tolv år gammal. Familjen ska under några dagar bo, umgås, äta och leva precis som man gjorde då. Det blir en varm och rolig nostalgitripp för de flesta. Men för somliga blir det ouppkopplade livet en riktig utmaning. Hälsningar från har premiär våren 2018 och programledare är Pär Lernström.

- Var det bättre förr? För de familjer som provar att leva tillsammans i ett annat decennium blir det i alla fall väldigt uppenbart att mycket var annorlunda. Var vi t.ex. duktigare på att umgås på 70-talet när inte valmöjligheterna var så många. Hur noga var det med bilbälte på 60-talet? Hälsningar från är både roligt och utbildande och aldrig har uttrycket för hela familjen passat bättre, säger Pär Lernström

Hälsningar från visas i totalt sex program och i varje program följer tittarna en ny känd deltagare som tillsammans med sin familj flyttar in i ett hem som är helt anpassat till stilen från året då huvudpersonen var tolv år gammal.  Det är inte bara inredningen som är i perfekt harmoni med sin dåtida samtid, utan det gäller precis allt; transportmedel, hår, kläder, mat, lekar, tv, skivsamlingar och radioprogram.

- Det här är ett varmt, charmigt och engagerande program som på ett naturligt sätt kommer underhålla flera generationer, säger Martin Nygren, exekutiv producent TV4.

Hälsingar från har premiär våren 2018 i TV4 och på TV4 Play.

Programmet produceras av Nexiko, exekutiv producent på Nexiko är Karin af Klintberg