2017-09-17

Linda Lindorff leder känsloladdade Förlåt mig i Sjuan

Förlåt mig, det omtalade tv-programmet från 90-talet, är tillbaka i ny tappning och tar plats i Sjuan i vår. I programmet ger sig Linda Lindorff ut i Sverige för att hjälpa människor försonas och gräva ner stridsyxan – att säga förlåt.

Förlåt mig är en känsloladdad realityserie där ångerfulla människor får hjälp att göra något av det svåraste som finns – be om förlåtelse. Det kan handla om nära och kära, familjemedlemmar eller nära vänner som de kanske sårat och förlorat kontakten med. Folkkära programledaren Linda Lindorff leder tittarna genom deltagarnas historier och hjälper dem i jakten att finna personen dom vill be om förlåtelse och förhoppningsvis kunna försonas med. 

– Jag har tackat ja till att leda programmet och det känns så oerhört kul. Förlåt mig handlar om något av det viktigaste som finns nämligen att just förlåta och försonas. Det kan vara svårt, oerhört svårt, men ibland är det enda sättet att kunna gå vidare i en relation och just därför så viktigt. Jag kommer att åka ut i landet och besöka de som känner att de svikit eller sårat och nu vill be om förlåtelse och jag kommer att göra allt vad jag kan för att hjälp till, säger programledaren Linda Lindorff.

Förlåt mig återförenar familjer, läker sår och förändrar livet för de medverkande. Det handlar om människor som bär på tunga sorger, som inte vill något hellre än att gräva ner stridsyxan men som aldrig ensamma skulle våga ta det där steget.

– Programmet har utvecklats mycket sedan den kommersiella tv:n tog sina första stapplande steg och vi har flyttat oss från studiomiljö och möter människor ute i deras egen verklighet och vardag. Det känns både spännande och stort att Förlåt mig är ett program där människor får hjälp med att våga ta första steget för att kunna gå vidare i en sårad relation, säger Fia Fång, exekutiv producent.

Förlåt mig produceras av STO-CPH och har premiär i Sjuan våren 2018.

Presskontakt: Håkan Lindborn 070- 4532224, hakan.lindborn@tv4.se