2018-12-20

Årets Bachelor – en klart lysande tittarsuccé

Realityserien Bachelor gör en rekordsäsong och har under hösten genererat över 170 miljoner strömmade minuter på TV4 Play. Tack vare en helylle polis från Göteborg och ett kanongäng starka tjejer har programmet seglat upp som en solklar tittarfavorit. Engagemanget i sociala medier har från första stund varit ihärdigt och fullt av kärlek till tittarnas favoriter.

Årets säsong av Bachelor innehöll allt man kan önska; hemliga möten, kärlek, brustna hjärtan och vibrerande spänning hela vägen till sista rosen. Finalen sågs av hela 235 000 med en rating på 2,4 och en andel på 8,2 procent.

– Siffrorna talar sitt tydliga språk; Bachelor 2018 är en supersuccé och höstens mest sedda program på TV4 Play. Och vi märker i det allmänna engagemanget att årets säsong varit mer uppskattad än någonsin. Det verkar äntligen ha blivit okej att erkänna att man är ett Bachelorfan. Det tackar vi David och alla tjejer för. Och nu hoppas vi att många tipsar oss om sina kompisar, bröder och söner när vi söker nästa års Bachelor, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent.

Finalen under tisdagen sågs av 235 000 med en rating på 2,4 och en andel på 8,2 procent vilket kan jämföras med förra året då finalen sågs på Sjuan av 106 000 med en rating på 1,9 och en andel på 5,9 procent.
Antalet strömstarter har ökat på TV4 Play med 14 % i jämförelse med förra säsongen.
Totalt har TV4 Play ökat med hela 30 % under 2018.