2018-03-29

Dansbands-ikonen Christer Sjögren möter Stockholmsrapparen Stor i Så mycket bättre

Hits, starka musikaliska möten och hyllningar till svensk musik - TV4:s succéprogram Så mycket bättre har åtta lyckade säsonger bakom sig och nu släpps de två första namnen till kommande säsong, kungen av dansband Christer Sjögren och hyllade rapparen Stor.

Med sin trygga, djupa stämma och sitt drömska leende har Christer Sjögren en central plats i det svenska folkets hjärta. Med oräkneliga turnéer, TV-program och konserter i ryggen är Christers musikaliska bredd påtaglig och täcker allt från andliga sånger, storband, julskivor och country till rivig rock. Och nu ska han bland annat ge sig på att tolka hiphop.

Det ska bli fantastiskt roligt att medverka i Så mycket bättre, det blir något helt nytt för mig och jag ser det som en spännande utmaning. Man kan säkert tro att det är omöjligt för mig att tolka t.ex. hiphop, men det ska nog gå att göra om någon av Stors låtar så att det blir som min egen. Vem vet, kanske de två mest udda fåglarna som finns blir jättekompisar, säger Christer Sjögren.

Stockholmsrapparen Stor, eller Ulises Infante Azocar som det står i passet, är en av de största och viktigaste ikonerna från den nya svenska hiphop-vågen som svept över Sverige under 10-talet. Debutalbumet “Nya skolans ledare” var hans stora genombrott som belönade honom med pris i kategorin Årets hiphop/soul på P3 Guld-galan 2010. Stor tilldelades även priset för Årets hiphop/soul på Grammisgalan 2013. I somras släpptes hans tredje kritikerrosade album ”Under Broarna”, som blev nominerad till Årets Hiphop på P3 Guld och till Grammis i hela fem kategorier.