2018-08-22

Dramaserien Jägarna, Brottsjournalen med GW och Jenny, kul med Mumbo Jumbo och Val 2018

Jodå, det är okej att tröttna på sol och bad. Skäms inte för det. Något man dock aldrig tröttnar på är riktigt bra tv-upplevelser - och de upplevelserna fortsätter TV4, C More, TV4 Play och Sjuan att bjuda på med besked framöver. Eller vad sägs om Brottsjournalen, ett nytt kriminalprogram med Leif GW Persson och Jenny Strömstedt, C Mores dramaserie Jägarna med Rolf Lassgård i huvudrollen och kriminalserien Sthlm Rekviem med Liv Mjönes, Jonas Karlsson och Alexej Manvelov . I Sjuan skapas den perfekta dagen i Mys bröllop och på TV4 Play är Love Island Sverige ett hett resmål.  - Det är en fröjd att kunna presentera en så oerhört rik hösttablå, som spänner över en sådan bredd. Allt ifrån vår starka valbevakning som inleder hösten till Uefa Nations league-fotboll. Vi bjuder som alltid på massor av underhållning och nyskriven dramatik som Jägarna och Sthlm Rekviem. Och så har vi GW:s nya program Brottsjournalen, med ingen mindre än Jenny Strömstedt. Det här är en säsong att vara stolt över, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör.  

Alla bär vi på drömmar. Familjen Lätts dröm var att efter flera år i Miami flytta hem till Sverige och bosätta sig i ett slott. Respekt. I Drömmen om slottet får vi följa deras anpassning till sitt nya liv i Sverige och deras påfrestande renovering av sitt nya hem - slottet Hägerstad, strax utanför Åtvidaberg. För somliga kanske ett drömliv består av att få skratta mycket, då rekommenderas Mumbo jumbo. Ett veckoaktuellt humorprogram som parodierar vår populärkulturella samtid. Mumbo jumbo-gänget består av komikerna Daniel Norberg, Louise Nordahl, Christian Åkesson och Shanthi Rydwall-Menon

I Herngrens husbil har Felix Herngren och Moa Herngren rullat runt på husbilssemester och besökt andra kända syskonpar som får visa upp sina svenska sommarpärlor och diskutera syskonskapets unika relation. Annan typ av relationssnack blir det senare i höst när fru Jenny och herr Niklas Strömstedt är tillbaka med en andra säsong av Tillsammans med Strömstedts. Men en kärleksrelation kräver ju en partner och ett sätt att träffa kärleken på är att åka till Grekland med TV4 Plays Love Island Sverige och träffa andra singlar och samtidigt låta tittarna hemma i Sverige vara med och agera matchmakers via en app. Det går också att göra som polisen David gör för att hitta den rätta, åka iväg till ett paradis tillsammans med ett tjugotal singelkvinnor. Om han hittar den rätta ser vi i Sjuans succéprogram Bachelor. När väl kärleken är funnen och passionen finns där så kan det ju hända att familjen plötsligt blir större, eller jättestor. I TV4 Plays Oops det blev trillingar träffar vi familjer vars liv förändrades totalt när de fick tre barn på en och samma gång. Ett program som varit väldigt duktiga på att få folk att hitta kärleken och produceras bebisar är Linda Lindorffs Bonde söker fru som såklart är tillbaka. Och programmet har självt fått tillökning i TV Play med det populära Bonde söker fru – kärlek åt alla och i år med det helt nya programmet Bondeparet. Där följer tittarna Joacim och Caroline, som förra året fann varandra i Bonde söker fru, i deras livsprojekt – att förvandla familjegården Tuna Gård till deras gemensamma hem. För TV4:s drama- och spänningsälskande publik väntar närmast den hyllade thrillerserien Gråzon.

TV4 och C Mores dramavdelning fortsätter att producera starka och spännande dramaserier. Den svenska kultfilmen Jägarna kommer nu äntligen i serieformat på C More. Spänningsdramaserien tar vid efter den sista filmen och Rolf Lassgårds Erik Bäckström återvänder nu till Norrland för att varva ner. Det blir inte som han tänkt sig. På C More är det även premiär för Sthlm Rekviem som är baserad på Kristina Ohlssons succéböcker om Fredrika Bergman. Liv Mjönes spelar huvudrollen och i övriga roller ser vi bland andra Jonas Karlsson och Alexej Manvelov. Tidigt nästa år väntar också den prisbelönta regissören Mikael Håfströms första C More-serie, Dirigenten. Det är första gången på 15 år som Håfström regisserar i Sverige och han bjuder på ett nervkittlande thrillerdrama om den smutsiga och kallblodiga finansvärlden i det post- kommunistiska Ryssland. Adam Pålsson spelar huvudrollen. Nytt på C More kommer det också ifrån regissören Colin Nutley. Hans nya serie heter Bröllop, begravning och dop och rollistan är stjärnspäckade med bland andra Helena Bergström, Maria Lundqvist, Philip Zandén, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson och Alexander Karim.

Musik ska byggas utav glädje och av musik bygger man sen några av Sveriges mest älskade och glädjeframkallande program.  I årets säsong av Så mycket bättre ser och hör vi när Christer Sjögren, Stor, Linnea Henriksson, Eric Gadd, Charlotte Perrelli, Louise Hoffsten och Albin Lee Meldau spenderade en tid tillsammans på Gotland. Och succéjuryn Kishti Tomita, Nikki Amini, Anders Bagge och Alexander Kronlund har avslutat en lyckad auditionturné och har nu tillsammans med programledarna Pär Lernström och Gina Dirawi börjat visa upp vilka vi ska hålla ögon och öron på framöver.

Renée Nyberg tar nu återigen svenska kändisar tillbaka till högstadiekorridorerna i populära Klassfesten och senare i höst är det dags för kostsamma beslut i Bytt är bytt. Sveriges hemmabagare fortsätter briljera i Hela Sverige bakar som i år inte bara har en - utan två - nya programledare, Tina Nordström och Johan Östling. Behöver man matinspiration och imponeras av vilka galna vinnarskallar våra svenska stjärnkockar är så återkommer Pär Lernström med Kockarnas kamp. Vill man absolut inte ha matinspiration men däremot hjälp med att gå ner i vikt så Anna Brolin tillbaka med Sjuans tunga program Biggest loser VIP. I årets säsong ser vi bland andra Gunilla Persson, Carl Jan Granqvist och Kalle Moraeus kämpa hårt för att bli av med kilon de inte mår bra av. Till Hellenius hörna fortsätter David Hellenius att bjuda in personer han är nyfiken på för underhållande och intressanta samtal.  

Det fina med tv-tittande idag är att man själv kan välja när man vill titta. Rösta i valet har däremot ett tydligt slutdatum. TV4 gör allt för att alla som går och röstar den 9 september ska känna att man har järnkoll på både valrörelsen och partiernas politik och visioner. De kommande veckorna får man komma riktigt nära partiledarna i programmet Jenny och Steffo träffar partiledarna och varje kväll i TV4 Nyheterna visas Valspecial med Peter Lindgren där vi bland annat får se dueller om specifika ämnen. Valveckan är mastig och partiledarna kommer få jobba hårt, först i Utfrågningen med Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad, därefter i både Partiledardebatten från Gävle och Duellen – statsministerkandidaterna från Linköping. Båda med Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt. Valdagen med valvakan är en maratonsändning som börjar i Nyhetsmorgon med Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson, och sen håller på hela dagen och kvällen, på TV4 och TV4 Play, till nattens avgörande. Under kvällens valvaka tar Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt tittarna hela vägen in i mål tillsammans med experterna Marcus Oscarsson och Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap. På plats på partiernas valvakor finns bland andra Helena Gissén, Anders Pihlblad och Ulf Kristoffersson för kommentarer och reaktioner. Dagen efter valet analyseras valresultatet med start i Nyhetsmorgon tillsammans med Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson och därefter tar Malou von Sivers och Thomas Ritter över för att senare lämna stafettpinnen vidare till Soraya Lavasani och Peter Lindgren som sänder fram till 19-nyheterna. Parlamentet drar sitt strå till valstacken med två valspecial-program. Vad politikerna där säger kanske man inte ska låta helt avgöra var man tänker lägga sin röst… Men kul blir det!

Något som också var väldigt kul var sommarens VM-fest. Saknaden behöver tack och lov inte bli så stor, för TV4:s och C Mores kanaler sänder alla matcher i den nya landslagsturneringen UEFA Nations League. Under hösten väntar matcher som Sverige mot Ryssland och Tyskland mot Frankrike. Lasse Granqvist, Frida NordstrandOlof Lundh med flera är laddade. Under hösten fortsätter också TV4:s internationellt prisade samhällsprogram Kalla fakta att granska politiker, makthavare och olika typer av samhällsfenomen. Ja, det är som synes en fyllig tv-höst som väntar. Vd Casten Almqvist är stolt och förhoppningsfull: ”Förra året var vårt starkaste någonsin och vi har just lagt det andelsmässigt bästa första halvåret i TV4:s historia bakom oss. Det är resultatet av vår outtröttliga satsning på svenskt kvalitetsinnehåll. Med den här kavalkaden av nya storsatsningar hoppas jag att det inte råder något tvivel om att det är hos TV4 och C More som tittare och annonsörer hittar sina bästa tv-upplevelser både idag och under lång tid framöver”.

 

AUGUSTI
Familjen Annorlunda 9 augusti kl 21.00  i Sjuan
Klassfesten 18 augusti kl 20.00, TV4
Love Island 19 augusti, 19.00 på TV4 Play och Sjuan
Halv åtta hos mig 20 augusti kl 19.30, TV4
Idol 20 augusti kl 20.00, TV4
Jenny och Steffo träffar partiledarna 20 augusti kl 21.00 TV4
Herngrens husbil 21 augusti kl 21:00 i Sjuan
Maria Wern 22 augusti kl 21.00, TV4
Bingolotto 26 augusti kl 18.00, TV4
Parlamentet valspecial 26 augusti kl 20.00, TV4
Bondeparet 27 augusti TV4 Play och Sjuan
Det okända 29 augusti kl 21.00, Sjuan
Kristallen 31 augusti kl 20.00, TV4

SEPTEMBER
Utfrågningen Val 2018 3 och 4 september kl. 20.00, TV4 och TV4 Play
Partiledardebatten Val 2018 6 september kl 20.00, TV4 och TV4 Play
Statsministerduellen Val 2018 8 september kl 21.00, TV4 och TV4 Play
Valdagen med Valvakan 9 september. TV4 och TV4 Play sänder hela dygnet.
UEFA Nations League 6 september. Sveriges matcher på TV4. Övriga matcher på C More.
Kalla fakta 11 september klockan 21.00
Drömmen om slottet 13 september kl 21.00, TV4
Kockarnas kamp 16 september kl 20.00, TV4
Hellenius hörna 16 september kl 21.00, TV4
Gråzon 17 september kl 21 i TV4
Biggest loser VIP 24 september kl 20.00, TV4
Hela Sverige bakar 25 september kl 20.00, TV4
Bonde söker fru 26 september kl 20.00, TV4
Bonde söker fru – kärlek åt alla, TV4 Play
Bytt är bytt 27 september kl 20.00, TV4


OKTOBER
Brottsjournalen 2 oktober kl 21.00 TV4
Sthlm Rekviem Premiär 3 oktober på C More. Start 17 oktober kl 21.00 i TV4
Bachelor 15 oktober kl 21.00, Sjuan
Mumbo jumbo 19 oktober kl 21:30 TV4
Så mycket bättre 20 oktober kl 20.00 TV4
Ooops det blev trillingar 23 oktober TV4 Play
Mys bröllop 25 oktober kl 21.00, Sjuan 

Längre fram
Jägarna, premiär på C More i november. Sänds 2019 i TV4.
Tillsammans med Strömstedts, TV4.
Dirigenten Premiär på C More i januari 2019. Sänds 2019 i TV4.
Bröllop, begravning och dop Premiär på C More 2019. Sänds 2019 i TV4.