2018-03-28

En showartist, en veterinär och en hockeyspelande bonde - här är årets kärlekstörstande bönder

Med våren kommer spirande känslor och självfallet nya bönder som söker efter kärleken i Bonde söker fru. Bland årets bönder finns en fiolspelande bonde från Vimmerby, en bonde från Valdemarsvik som varvar kohagen med att dansa och sjunga på scen och en bonde från Karlshamn som spelar hockey på sin fritid. Nu hoppas de alla på att rätt person ska skicka in ett brev så att de vid sommarens slut har någon vid sin sida.

- Trots att det är trettonde säsongen så känns det alltid lika pirrigt och spännande att få presentera årets bönder för tittarna. Årets bondegäng kommer inte göra någon besviken, de är både kloka, snygga och charmiga och deras längtan efter kärlek går inte att ta miste på. Nu håller vi tummarna för att de allihop ska få massor av brev, säger Clara Ytterborn exekutiv producent på TV4.

Det har blivit dags för Bonde söker fru och Linda Lindorff att hjälpa landets bönder finna äkta kärlek. Giftermål, förlovningar och bebisar är kvitton på att programmet är en äkta kärlekssuccé. Den 5 april sänds castingprogrammet och då får tittarna möta årets bönder för första gången. Förhoppningen är att breven ska trilla in och att den rätta tjejen eller killen tar modet till sig att skriva ett brev eller mail.

Årets bönder är:

Andreas, 45 år, veterinär och hästbonde från Järna
Andreas beskriver sig själv som en enkel, prestigelös och öppen man. Han bor på en vacker gård i Järna och är där han vill vara i livet men han saknar någon att dela det med. Andreas söker en livspartner som också kan vara hans bästa vän, kärlek och trygghet. Andreas tycker om att resa, sporta och uppskattar kultur, han har bland annat rest till Iran och Kina.
- Jag söker en aktiv och glad tjej som älskar djur och vistas i naturen. Tillsammans bygger vi en trygg tillvaro där vi också hittar på många spännande och utmanande äventyr, säger Andreas.

Magnus, 28 år, köttbonde med skogsproduktion från Älmhult
Magnus arbetar som köttbonde och jobbar även skift på ett sågverk. Magnus längtar efter någon att dela livet med och att bilda familj, han är trött på att äta frukost och middag ensam. Han är spontan och kärleksfull och kallar sig själv en gosig teddybjörn. Om han ska charma någon visar han helst upp sina färdigheter i köket. Maskiner är en stor passion men på sin fritid umgås han helst med vänner.
- Jag söker en tjej som är snäll, naturlig och jordnära och som inte är rädd för att få lite skit under naglarna, säger Magnus.

Henrik, 34 år, skogsbonde från Karlshamn
Henrik är en varm och trygg person.  Han längtar efter en trygg tjej som ser bortom det ytliga och vill dela en  tillvaro fylld av värme och kärlek. Henrik spenderar mycket tid i skogen, jakten och hundarna är ett stort intresse och han drömmer om att åka på jaktresa till Kirgizistan. På fritiden spelar han gärna hockey!
- En "drömdejt" för mig är på en bergskam i Canada! Och i vaket tillstånd vid en sjö i solnedgången med en fikakorg på en mysig plats, säger Henrik.

Marie, 55 år, hästbonde från Kristianstad
Marie är en glad och driven kvinna med ett stort hjärta och mycket humor. Mannen hon söker bör vara social, sportig, ha glimten i ögat och våga bjuda på sig själv. Marie tycker om att vara aktiv. Hon tränar och utbildar dressyrhästar och tränar själv på gym flera dagar i veckan. Att resa och upptäcka nya platser, åka skidor, segla, konst och teater är något hon gärna ägnar sig åt.
- Att hitta på nya saker såväl som att äta gott på en bra restaurang med goda vänner eller bara vara hemma kan vara lika kul, jag gillar variation och att sätta guldkant på vardagen säger Marie.

Per, 33 år, skogsbonde från Vimmerby
Per är en skogsbonde som även arbetar som bankman där han agerar rådgivare till skog- och lantbruksbönder. Han hoppas på att träffa den stora kärleken. Han beskriver sig själv som glad, lättsam, ärlig och omtänksam. Musiken är ett stort intresse och på fritiden går han gärna på konsert. Per spelar fiol på olika tillställningar, helst spelar han irländsk musik.
- Jag längtar efter att träffa en lättsam och glad tjej som gillar spontana påhitt och att hitta på nya saker. En tjej som förstår att min livsstil i vissa perioder under året är arbetsintensiv - men som kommer få det återgäldat många gånger om när det är lågsäsong i skogen, säger Per.

Susanna, 27 år, mjölkbonde från Valdermarsvik
Susanna är en charmig och spontan tjej som längtar efter att träffa den rätta. Hon tycker om när det händer saker runt omkring henne och söker någon att dela vardagen och spontana äventyr med. Det viktigaste i en relation är ärlighet, kommunikation och massor av kärlek. När Susanna inte jobbar på gården är hon showartist i Norrköping, hon älskar att dansa, sjunga och stå på scen.
- Kärlek för mig är att våga vara helt transparent inför någon, utan krusiduller, säger Susanna.

Simon, 26 år, mjölkbonde från Öland
Simon längtar efter fru och barn. Han hoppas att Bonde söker fru kan hjälpa honom att finna den stora kärleken. Simon beskriver sig själv som omtänksam, snäll, humoristisk och spontan. Han umgås gärna med sina kompisar på fritiden, bland intressena finns cruising med gamla bilar och jakt.
- En perfekt dejt skulle vara en romantisk stund med picknick på en äng eller en strand och se på solnedgången. Att man känner pirret och blir kär det längtar jag efter, säger Simon.

Bonde söker fru – castingprogrammet sänds den 5 april klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

 Tips om man vill skriva till en bonde:
1. Berätta om dig själv och vilken bonde du fastnat för.
2. Ange dina kontaktuppgifter och bifoga foto på dig.
3. Märk kuvertet med namnet på bonden du skriver till.

Skicka brevet senast 11 maj till:
Bonde söker fru
TV4
115 79 Stockholm

Du kan även maila till: bonde@fremantlemedia.se. Det går också bra att söka genom att skicka in rörligt material för att charma en bonde. Eller ansöka via webbformulär här!

Bilder på bönderna finns på TV4-Gruppens presstjänst.
Se mer på Bonde söker frus Facebook.

Officiell hashtag: #bondesökerfru