2018-08-08

Gina Dirawi leder Kristallen 2018

Det är dags för det gångna årets bästa tv-upplevelser att prisas och hyllas med kristaller. Gina Dirawi bjuder in tittarna till en glittrande afton när tv-galan Kristallen direktsänds i TV4 den 31 augusti.

Efter 8 år i branschen känns det självklart ärofullt att än en gång få leda Kristallen. Speciellt i en tid då samspelet mellan tittare, media och kanal är mer utmanande och ifrågasättande än någonsin. Kvalité och förmågan att utvecklas med sin samtid är en överlevnadsfråga för tv-branschen, vare sig det handlar om underhållning eller nyheter. Alla måste steppa upp sitt game, våga bryta normer, gå över gränser vi inte vågat korsa och våga omdefiniera vad ”bra tv” faktiskt är. Det handlar om allt från vilka historier som berättas och vilka som syns i rutan till sättet vi utformar våra program från ett kreativt perspektiv. Förhoppningsvis kan Kristallen hylla de som gett det lilla extra i sitt hantverk och främja ett mer kvalitativt och mångfacetterat tv-landskap, och samtidigt bjuda på en kväll med mycket glädje, god energi och extravaganta kläder, säger Gina Dirawi

19 statyetter kommer delas ut under kvällen där bland annat Årets underhållningsprogram, Årets tv-personlighet, Årets fakta- och nyhetsbevakning och Årets tv-drama prisas. 15 av priserna utses av en jury och 3 av priserna är det publiken som röstar fram under kvällens gång. Redan nu går det att rösta på sina favoriter att bli nominerade på respektive kanals hemsida: SVTTV3TV4Kanal 5. Även ett hederspris kommer att delas ut under galan.

Vi är otroligt glada att Gina leder årets Kristallen där TV-branschen prisas på flottaste vis. Direktsändningen från anrika Cirkus i Stockholm kommer bjuda på en stjärnspäckad, härlig och prisfylld afton, säger Fia Fång, exekutiv producent för Kristallen.

Kristallen direktsänds från Cirkus i Stockholm fredagen den 31 augusti 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Om Kristallen: 
Kristallen är ett kvalitativt pris och gala för svensk tv-produktion. Priset är instiftat för att stimulera till produktion av tv-program med hög innehållsmässig, konstnärlig och teknisk kvalitet samt ge den svenska tv-branschen en möjlighet att växla synpunkter och erfarenheter från produktion av tv-program. Stiftelsen vill med priset belöna nytänkande och originalitet samt exceptionellt gott hantverk för att på det sättet inspirera de som jobbar med mediet att prestera ännu bättre. Dessutom hoppas stiftelsen att Kristallen ska stärka publikens förtroende för framtidens television.