2018-11-12

Jul med Ernst i Sjömagasinet - nu startar inspelningarna

Lagom till att höstlöven krattats undan blickar maggropens längtan åt jul. Med december i antågande startar nu inspelningarna av  Jul med Ernst , programmet där Sveriges främste stämningsbyggare i år tar oss till det vackra Sjömagasinet på Saxå herrgård för att skapa en sagolik jul full av lantliga traditioner och överraskningar. Jul med Ernst har premiär den 6 december.

– Det känns väldigt kul att fira jul i Sjömagasinet. Bara byggnaden i sig inspirerar och hjälper till att skapa en riktigt vacker jul, säger Ernst Kirchsteiger

Jul med Ernst möter upp som en trygg vante att hålla i handen när julstöket står för dörren. Årets säsong blir en traditionell jul där lantliga traditioner står i centrum - berättelsen om tomten som böndernas samvete, snöänglar och strålande stjärnor på himlavalvet. Ernst lagar senap, griljerar julskinka och visar hur tittarna med enkla medel kan ordna julstämning i hemmet.

Årets säsong spelas in på Sjömagasinet på Saxå herrgård.

– Ernst Kirchsteiger har en helt unik förmåga att inspirera oss med sin matlagning, pyssel och kloka tankar.  Årets program är ett generöst julbord med allt från tilltugg via gnistrande julstjärnor till söta munsbitar, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.  

Jul med Ernst sänds klockan 20.00 den 6, 13 och 20 december på TV4, TV4 Play och C More.