2018-12-03

Soraya Lavasani och Bengt Magnusson leder Tillsammans mot cancer

Tillsammans mot cancer är en gala som gör skillnad. Den 7 januari lotsar nya programledarduon Soraya Lavasani och Bengt Magnusson tittarna genom en stjärnspäckad kväll med artister så som Peter Jöback, Lisa Ekdahl och Jonas Gardell. Under kvällen kan tittarna bidra genom att bli månadgivare till Cancerfonden.

En av tre får en cancerdiagnos någon gång i livet, men alla drabbas. Den 7 januari är det åter dags för en av årets viktigaste kvällar Tillsammans mot cancer som denna gång leds av den nya programledarduon Soraya Lavasani och Bengt Magnusson.

- Jag är så oerhört hedrad över att få leda den här kvällen tillsammans med Bengt. Det är en känslosam, men kanske framförallt hoppfull, gala där vi samlar Sverige för att med gemensamma krafter ta ytterligare ett steg mot en framtid där färre drabbas och fler överlever cancer, säger Soraya Lavasani. 

För Soraya, som annars syns i bland annat TV4:s Nyhetsmorgon, är det första gången som programledare för galan. Men engagemanget för forskningen och dess utveckling har funnits med sedan hennes mamma gick bort i cancer under 2010.

- Jag har själv behövt gå igenom det fullkomligt ofattbara med att en närstående drabbas och jag vet hur viktig forskningen är för att besegra denna fruktansvärda sjukdom. Jag är också fullkomligt övertygad om att vi tillsammans är starkare än cancern – att vi tillsammans kan göra skillnad, på riktigt, säger Soraya Lavasani.

Kvällen bjuder på stjärnspäckad underhållning från bland andra Peter Jöback, Lisa Ekdahl och Jonas Gardell som alla uppträder till minne av närstående som drabbats. Scenen gästas också av Sven Melander, Ola Rosling, LaGaylia Frazier, Shirin och Albin Lee Meldau. Det blir dessutom flera starka berättelser från cancerdrabbade och närstående samt en inblick i både utmaningarna och framstegen för forskningen på området. Det övergripande syftet med kvällen är att få fler att bli månadsgivare till Cancerfonden.

Tillsammans mot cancer direktsänds måndagen den 7 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Om Cancerfonden:

Cancerfondens vision är att besegra cancer. För att nå dit arbetar organisationen med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden är en ideell insamlingsorganisation utan statligt stöd och är därför helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Cancerfonden är en betydande finansiär av svensk cancerforskning och finansierar varje år cirka 500 forskningsprojekt.