2018-10-12

The little drummer girl med Alexander Skarsgård visas på C More

Serien The little drummer girl, med Alexander Skarsgård i en av huvudrollerna, har svensk premiär på C More den 13 december. Serien är baserad på John Le Carrés roman med samma namn och regisseras av den hyllade sydkoreanska Oldboy -regissören Park Chan-wook. I övriga roller ser vi det brittiska stjärnskottet Florence Pugh ( Lady Macbeth , Marcella ) och den Oscarsnominerade amerikanske skådespelaren Michael Shannon ( Revolutionary Road , The Shape of Water).

The little drummer girl utspelar sig i slutet av 70-talet och är ett spiondrama med fokus på kärlek, svek och lojalitet. Charlie (Florence Pugh), är en engelsk skådespelare som under en semester i Grekland lär känna Becker (Alexander Skarsgård). Vad hon först inte vet är att han jobbar för den israeliska underrättelsetjänsten och att han tänker rekrytera henne för sitt livs mest krävande roll.

Brittiska BBC och amerikanska AMC samproducerar The Little Drummer Girl precis som de gjorde med den hyllade serien The Night manager. Den var också baserad på en bok av John le Carré och även den visades på C More och senare på TV4.

- Det är fantastisk roligt att C More ska visa en av höstens absolut mest omtalade och hypade serier, med Sveriges nu största filmstjärna i en av huvudrollerna. De kommande månaderna på C More är fylld av flera nya, underhållande och starka internationella serier. Bland andra The truth about The Harry Quebert affair och nu närmast The Cry som är enorm tittarsuccé på BBC, säger Sofie Schütt, inköpschef TV4 och C More.

The little drummer girl består av totalt åtta avsnitt och släpps så här på C More:
Den 13 december: Avsnitt 1 och 2
Den 20 december: Avsnitt 3 och 4
Den 26 december: Avsnitt 5, 6, 7 och 8.

Spännande internationella premiärer på C More under de kommande månaderna: 

The Cry – premiär 13 oktober
The truth about The Harry Quebert affair – premiär 1 november
UnREAL  - premiär 5 november (På TV4 Play i december)
The little drummer Girl – Premiär 13 december (På TV4 och TV4 Play under 2019)