2018-06-08

Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling är nya programledare för Hela Sverige bakar

I höst är det dags för en ny säsong av Hela Sverige bakar men redan nu kan TV4 berätta att programmet får två nya programledare: Tina Nordström och Johan Östling. –   Jag blev otroligt överraskad och glad över frågan. Det känns spännande och ärofyllt att få jobba med detta fantastiska program. Allt är så ljuvligt, fluffigt och skojigt. Och jag hade ingen aning om att hemmabagarna var så jädrans duktiga, säger Tina Nordström som är mitt uppe i inspelningen. 

Tina Nordström är en älskad programledare med en mängd matlagningsprogram i bagaget, däribland Mat på SVT, det internationella programmet New Scandinavian Cooking och Tinas mat. 2009 rekryterades hon till TV4 och har sedan dess medverkat i bland annat Tinas cookalong, Let´s Dance, Tina i Fjällen, och som jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock.

Vid sin sida kommer hon att ha skådespelaren Johan Östling som gör programledardebut. Han är sedan tidigare känd från komediserien Ack Värmland samt filmerna Smala Sussie och Bröllopsfotografen. Dessutom tog han hem vinsten i Hela kändis-Sverige bakar förra året och är en hängiven amatörbagare.

– Vi är väldigt glada över att Tina tar över programledarskapet efter Tilde. Tillsammans med Johan Östling så tror vi att vi har alla möjligheter att bjuda på en engagerande, inspirerande och rolig ny säsong av Hela Sverige bakar i höst, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4.

Tina och Johan fann varandra direkt under inspelningarna och har en härlig kemi.

– Det är märkligt när saker och ting bara klickar. Johan känns redan som en dryg storebror. Det är jätteroligt att ha honom vid min sida, säger Tina Nordström.

Flerfaldigt prisbelönade Tilde de Paula har varit med och byggt tittarsuccén Hela Sverige bakar ända sedan starten 2012.

– Tilde är en av våra absolut största och viktigaste programledare med två kristaller som årets kvinnliga programledare i bagaget. Hon har byggt Hela Sverige bakar till den stora succé som det är idag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med Nyhetsmorgon, Let’s Dance och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med Hela Sverige bakar i det pusslet, säger Fredrik Arefalk.

För Tilde de Paula kändes det rätt att gå vidare efter sex säsonger och lämna över till Tina och Johan.

– Det har varit otroligt inspirerande och lärorikt att få vara med och bygga denna succé sedan starten. Eftersom jag kommer att ha fullt upp med andra åtaganden var tiden inne för mig att lämna över stafettpinnen och jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger Tilde de Paula.