2018-09-12

Tittarsuccén Gåsmamman tillbaka med ny säsong – nu som originalserie i C More och TV4

Nu står det klart att den kritikerrosade tittarsuccén Gåsmamman kommer tillbaka – den här gången som originalserie på C More och TV4. Seriens fjärde säsong, med Kristallen-vinnaren Alexandra Rapaport i huvudrollen, har exklusiv streamingpremiär under 2019 i C More och flyttar dessutom in till TV4. – Jag kan inte beskriva hur otroligt glad och stolt jag är, säger Alexandra Rapaport.

En av C Mores mest populära dramaserier – kritikerrosade Gåsmamman – kommer tillbaka med en efterlängtad fjärde säsong.

Säsongsstarten sker under 2019. Serien kommer precis som tidigare att visas i C More, men nytt för denna gång är att den flyttar in till TV4 efter att tidigare ha visats i Kanal 5.

- Gåsmamman är en av de mest populära serierna som C More har i sitt utbud. Att vi nu har möjligheten att också låta TV4-tittarna ta del av denna succéserie känns otroligt roligt. C More och TV4 är idag en helt integrerad tv-verksamhet så det är naturligt att Gåsmamman nu även blir en del av TV4, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 och C More film & serier.

Dramathrillern Gåsmamman följer trebarnsmamman Sonja, som spelas av Alexandra Rapaport. Rapaport belönades 2017 med en Kristall i kategorin ”Bästa kvinnliga huvudroll” för sin prestation i rollen.

- Det är fantastiskt att se hur Gåsmamman har lyckats engagera sin publik på ett oöverträffat vis. Därför känns det så lyxigt att vi låter historien få liv igen genom ytterligare en säsong. Jag ser verkligen fram emot att se hur allting fortsätter efter det minst sagt rafflande slutet i säsong tre, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Förutom att vara huvudrollsinnehavare deläger Alexandra Rapaport, tillsammans med producenterna Birgitta Wännström och Calle Jansson, produktionsbolaget Bigster som producerar serien för C More och TV4.

- Jag kan inte beskriva hur otroligt glad och stolt jag är över att äntligen kunna ge det här beskedet till alla hängivna Gåsmamman-fans! Jag har, på fullt allvar, fått frågor varje dag om vad som händer med serien och har tyckt att det har varit så jobbigt att hålla det här hemligt, säger Alexandra Rapaport.

- Att Gåsmamman flyttar till TV4 känns magiskt och jag hoppas att vi ska hitta en ny publik att välkomna in i den här världen som jag älskar att befinna mig i, säger Alexandra Rapaport.

Gåsmamman har en holländsk förlaga i tv-serien Penoza som ägs av EndemolShine International. Gåsmamman säsong 4 har premiär i C More under 2019 med senare sändning i TV4.