2018-12-19

TV4 Play breddar utbudet med nya dokumentärer

TV4 Play breddar sitt utbud och samlar nu ett flertal nya dokumentärer under fem olika teman i tjänsten. Satsningen, som inletts nu under hösten och får full effekt under 2019, är ett led i arbetet med att stärka och utveckla TV4 Play som en go to-destination för användarna och ambitionen är att löpande fylla på med aktuellt och engagerande dokumentärt innehåll.

TV4 Play har de senaste åren allt mer etablerat sig som en go to-destination för användarna – en streamingtjänst där tv-upplevelsen både börjar, och fortsätter. Till grund för det ligger såväl tekniska satsningar som satsningar på högkvalitativt innehåll i form av både TV4:s svenska program och webbexklusiva format.

Med start under hösten 2018 och vidare under nästa år breddas nu utbudet ytterligare genom att samla ett stort antal dokumentärer under fem teman – Dagarna som skakade oss, True crime, Livet – Historier som berör, Brinnande aktuellt samt Ikoner – som innehållsligt sträcker sig från de mest aktuella och engagerande ämnena till emotionella vardagsskildringar och vår tids största ikoner, i Sverige och internationellt.

- Det är otroligt roligt att vi nu kan erbjuda våra användare en ännu större bredd när det kommer till dokumentärt innehåll. Vi vet sedan tidigare att det är en uppskattad kategori och att kunna stärka upp tjänsten med en kombination av användarvänlig paketering och nya, fantastiska titlar känns därför helt rätt, säger Cem Yeter, biträdande kanalchef på TV4.  

Ett flertal populära dokumentärer har redan lanserats under hösten, däribland uppmärksammade brittiska Facebooks hemligheter (2018), australiensiska Grotträddningen i Thailand (2018), amerikanska modedokumentären The First Monday in May (2018), brittiska Putin och maffian (2018), amerikanska Dealt – Blind magi (2017), brittiska Min vecka som muslim (2017) samt brittiska Gordon Ramsay och kokainet (2017). På julafton kommer dessutom skildringen av modeskaparens Alexander McQueens liv (McQueen, 2018) och under nästa år går bland annat Whitney (2018), ett porträtt av Whitney Houstons liv och livsverk, upp i tjänsten.  

Den långsiktiga ambitionen är att i komplement till det övriga innehållsutbudet låta TV4 Play vara ett nav för ständigt aktuellt och engagerande dokumentärt innehåll.

- TV4 Play har ett starkt år bakom sig med en ökning på 30 procent, och vi kan konstatera att våra satsningar på det starkaste nyhets-, underhållnings- och dramautbudet har gett ett fint resultat. Att gå in i 2019 med en innehållspalett som också erbjuder några av de bästa dokumentärerna i sina respektive genres och från hela världen känns därför väldigt lovande, säger Cem Yeter. 

Här finns alla TV4 Plays dokumentärer: www.tv4play.se/kategori/dokumentärer.