2018-12-14

TV4 Play direktsänder Golden Globe-galan

Den prestigefyllda film och tv-galan Golden Globe Awards direktsänds den 7 januari på TV4 Play. Det finns en chans för svensk vinst genom musikproducenten Ludwig Göransson som är nominerad för bästa originalmusik till superhjältefilmen Black Panther. Fler nominerade är bland andra både Lady Gaga och Bradley Cooper för sina roller i A star i born, Glen Close för sin insats i svenske regissören Björn Runges film The Wife och Nicole Kidman för sin mörka roll i Destroyer.

- Vi är glada och stolta över att tillgängliggöra ytterligare en av världens finaste galor på TV4 Play. Golden Globe-galan är ett måste för alla som är det minsta intresserad av populärkultur. Det här är inte natten man ska prioritera sin sömn, säger Jonathan Nordin exekutiv producent TV4.

TV4 Play direktsänder den prestigefyllda Golden Globe-galan natten mellan den 6 och 7 januari. En gala där världens största och hetaste skådespelare samlas för att prisa årets bästa filmer och tv-serier. Programledare är skådespelaren Sandra Oh och komikern Andy Samberg

Det finns svensk vinnarchans för musikproducenten Ludwig Göransson i kategorin bästa originalmusik för superhjältefilmen Black Panther. Och den flerfaldigt Oscarsnominerade skådespelaren Glen Close, som spelar huvudrollen i den svenske regissören Björn Runges internationella storfilm The Wife, är nominerad i kategorin bästa kvinnliga skådespelare.

Flest nomineringar – sex stycken - har filmen Vice om Dick Cheneys tid som vicepresident i USA. The favourite, Green book och A star is born har alla fem nomineringar.

Golden Globe-galan sänds natten mot måndag den 7 januari klockan 02:00 på TV4 Play. Sändningen från röda mattan startar 01:00.

Hela galan är tillgänglig på TV4 Play under måndagen. 

Och de nominerade är:
 https://www.tv4.se/golden-globe-awards/artiklar/lista-nominerade-till-golden-globe-2019-5c128a8ecf4a37a6370046b3

Se galan här:
https://www.tv4play.se/program/golden-globe-awards/11957261