2018-05-02

Världens viktigaste kväll – och roligaste blev världens succékväll

Det blev ett nytt rekord för antalet Världsföräldrar när TV4 och UNICEF:s stora årliga insamlingsgala för barn – Världens viktigaste kväll och roligaste - sändes under tisdagskvällen direkt från Cirkus i Stockholm.

-        Idag är vi helt överväldigade över detta fantastiska rekord. Över 50 000 svenskar tog initiativet och hörde av sig och vi dubblade antalet nya världsföräldrar från förra året. Under 16 år har vi aldrig uppnått ett resultat på denna magiska nivå!”, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent på TV4.

När programledarna David Hellenius och Renée Nyberg tackade publik och tittare för den känsloladdade kvällen och kamerorna stängdes av så hade rekordmånga nya Världsföräldrar anmält sig, över 50 000 personer. Det tidigare rekordet på antalet anmälda Världsföräldrar under en galakväll låg på 33.000 personer.

Tittarsiffrorna från MMS är försenade och kommuniceras så snart de är levererade.  

TV4 och UNICEF:s första insamlingsgala sändes 2003 och galan har alltid haft som mål att sprida kunskap om barns situation och om humanitära katastrofer i världen. Galan blandar allvar och humor med syftet att engagera och beröra tittarna så att de lyfter luren och ringer in och blir Världsföräldrar.