2019-01-30

Claes Månsson och Kajsa Ernst i C Mores och TV4:s nya originalserie Fartblinda

Flera framstående skådespelare ansluter till C Mores och TV4:s nya dramasatsning Fartblinda . Utöver Julia Ragnarsson och Matias Varela spelar bland annat de hyllade skådespelarna Claes Månsson och Kajsa Ernst roller i storsatsningen. - Detta är faktiskt något av det roligaste jag har gjort, säger Claes Månsson.

I samband med inspelningsstarten i höstas offentliggjordes det att stjärnskottet Julia Ragnarsson och Sveriges nya Hollywood-export Matias Varela spelar huvudrollerna i C Mores och TV4:s nya originalserie Fartblinda.

Nu står det klart att de får sällskap av ytterligare en lång rad framstående skådespelare.

Claes Månsson spelar Otto Rehnskiöld, styrelseordförande för banken som är en av de centrala arenorna i Fartblinda. Inspelningarna, som pågår just nu, kallar han för något av det roligaste han gjort i sin skådespelarkarriär.

- Dels får jag spela en karaktär som jag alltför sällan får göra. Sedan är det ett väldigt bra manus och på toppen av det Jens Jonsson och Johan Lundin som regissörer. Det kan inte bli mycket bättre, säger Claes Månsson.

Kajsa Ernst spelar rollen som bankens säkerhetschef Birgitta Kechinsky. Även hon lockades till projektet av den prisbelönte regissören Jens Jonsson som tidigare regisserat Jägarna för C More och TV4.

- Det är ett väldigt bra manus som är tätt och spännande, och som ger plats för karaktärerna. Det är väldigt roligt! Dessutom var det väldigt roligt att jobba med och möta Matias Varela för första gången. Han är en skådespelare som lägger hundra procent och lite till. Jag blir bättre med honom. Snart ska jag möta Julia Ragnarsson och det ska bli fantastiskt, säger Kajsa Ernst.

Bilder på Claes Månsson och Kajsa Ernst i karaktär finns att ladda ner längst ner i detta pressmeddelande. Kontakta C Mores och TV4:s presstjänst vid frågor.

Även Peter Eggers, Albin Grenholm, Mats Blomgren och Oskar Thunberg spelar roller i storsatsningen. Hela skådespelarlistan presenteras längre fram.

Fartblinda har premiär på C More och TV4 under hösten och är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten. Fartblinda bygger på ekonomijournalisten Carolina Neuraths bok med samma namn. Serien produceras av FLX för C More och TV4, i samproduktion med Film Capital Stockholm. All3Media är Fartblindas internationella distributör.