Saga Sig/Yellowbird

2019-12-16

Då får spänningsdramat Tunn is med Endre och Kronlöf premiär

C Mores och TV4:s nya spänningsdrama Tunn is har fått ett premiärdatum. Den 3 februari är det premiär för den nya originalserien med Lena Endre och Bianca Kronlöf i huvudrollerna.

De två första avsnitten släpps exklusivt på streamingtjänsten C More måndag den 3 februari. Därefter släpps ett avsnitt per vecka. På TV4 sänds ett avsnitt per vecka, med start måndag den 3 februari klockan 21.00.

Tunn is tar avstamp i den brännande aktuella klimatfrågan när ett forskningsfartyg attackeras utanför Grönland, samtidigt som det arktiska rådet försöker att enas om ett avtal som förbjuder miljöskadlig oljeborrning i regionen. Bakom avtalet står Sveriges utrikesminister Elsa (Lena Endre), vars politiska rådgivare Viktor (Alexander Karim) befinner sig ombord på det attackerade fartyget. Attacken sätter Elsas avtal i gungning och hemma i Sverige startar en kamp mot klockan för Säpo-agenten Liv (Bianca Kronlöf) som är gravid med Viktors barn.

I slutet av januari arrangeras en pressdag i Stockholm med foto- och intervjutillfällen med Lena Endre och Bianca Kronlöf. Föranmäl gärna ditt intresse genom ett mejl till elias.giertz@tv4.se. Antalet platser är begränsat.

Tidigare pressinformation om Tunn is

2019-09-25: Lena Endre och Bianca Kronlöf gör spänningsdrama om klimatkrisen på C More och TV4 (innehåller trailer och fler bilder)

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har det gångna året premiärvisat nya originalproduktioner som Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet, Bröllop, begravning och dop och Fartblinda. I innehållsportföljen finns också klassiska varumärken och publikfavoriter som SolsidanGåsmamman och Beck.