2019-04-04

Här är singelbönderna i Bonde söker fru 2019

Med solsken i blick och fågelkvitter i trädtopparna är det äntligen dags att presentera 2019 års bönder. Denna säsong av Bonde söker fru bjuder på ett brett spann av personligheter och livsstil, från jämtländsk vildmark via getyoga och ståtliga nordsvenska arbetshästar till råmande kor i de småländska skogarna. En sak har de alla en sak gemensamt, en innerlig längtan efter sin stora kärlek. Torsdag 4 april är det dags för alla som längtar efter kärlek att fatta pennan, kl 20.00 presenteras singelbönderna på TV4. Programledare är som alltid Linda Lindorff.

– Det är en ynnest att få vara med och hjälpa de de här fantastiska bönderna med att hitta kärleken i sitt liv. Jag är så glad över att få deras förtroende och känna deras tillit när det nu är dags, för det krävs så klart stort mod att göra det här. Att våga öppna upp och berätta om sin innersta längtan efter kärlek, och släppa fram alla känslor. Modigt och samtidigt så självklart. Bonde söker fru bygger på äkta känslor och det är just det som gör att så många har träffat sin stora kärlek genom åren. Årets bönder är så redo och laddade - nu gäller det bara att breven kommer skrivas så att chansen att få möta sin framtida kärlek uppstår, säger Linda Lindorff.

Ikväll kl 20.00 ska alla som är redo att möta kärleken vara på alerten då Linda Lindorff besöker bönderna i castingprogrammet på TV4. Lindas besök är en riktig kontaktannons med generös inblick i böndernas liv. Bönderna visar hur de har det på sina respektive gårdar, berättar vad de önskar få ut av livet och sätter ord på sin längtan efter den stora kärleken. Om en vardag med hästar, kor och getter, frisk luft och kanske fjälltoppar runt knuten är lockande står böndernas brevlådor öppna för kärleksbrev.

– Äntligen är det dags att få visa upp årets underbara bönder för tittarna. Det är ett lättälskat gäng med stora olikheter i personlighet, ålder och typ av gårdar och jordbruk, men med en väsentlig sak gemensamt - de är singlar som alla längtar efter att träffa den stora kärleken. Hoppas nu bara att singlar runt om i Sverige tar chansen och skickar ett brev till den bonde som känns intressant. Vem vet, kanske är ett brev början på något nytt? säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Årets singelbönder är:

Alexander, 35 år, mjölkbonde från Dannike utanför Borås 
Här har vi en barnkär kille! Alexander är full av energi och har många järn i elden. Han tillbringar gärna tid med sina syskonbarn till vilka han byggt en tågbana hemma i sitt eget vardagsrum. Mest av allt längtar han efter egna barn. 

Oscar, 22 år, getbonde från Sala
Oscar är en energisk och påhittig kille som gillar när det händer saker. Till exempel snappade han upp att yoga tillsammans med djur var på tapeten utomlands och ett par veckor senare deltog över hundra personer i yoga sida vid sida med getterna på hans gård. Han flyttade in på farmor och farfars gård redan som 16 åring där han nu fortsätter att förverkliga sina visioner. En framtidsdröm han har är att erbjuda grön hälsa/rehab till dom som behöver. När det kommer till kärlek drömmer han om att träffa en likasinnad tjej som precis som honom sprider energi och glädje omkring sig.

Jennie, 29 år, häst- och nötbonde i Skultuna
Jennie är en driven och smart tjej med ett inre fyllt av kärlek, värme och omtanke. För ett par år sedan köpte hon sin drömgård men trots att hon står stadigt på egna ben längtar hon allt mer efter mannen i sitt liv och någon att bygga en framtid ihop med. Hon söker en kille som älskar livet på landet och som delar hennes passion för djur och natur.

Jimmy, 37 år, köttbonde från Ankarvattnet i Jämtland 
Jimmy är en trygg man som lever nära oändligt vacker vildmark. Han jagar, bygger och lever i symbios med naturen. Han har två barn sedan tidigare och längtar efter att få uppleva den stora kärleken igen. En dröm vore om hon delade hans stora intresse för friluftsliv, som kunde bli någon att driva gården tillsammans med, och någon att älska och göra allt för. 

Ulf “Uffe”, 56 år, skogsbonde från Ramstalund utanför Uppsala
Uffe närde tidigt en dröm om att ha en egen gård, och sedan han var 19 år har han bott på sin gård utanför Uppsala där han bland annat ägnar sig åt sina stpra intressen dans och jakt. Uffe har tre vuxna barn och fyra barnbarn som han tycker mycket om. Uffe drömmer om att hitta någon att luta sig tillbaka med, och njuta av såväl natur som att resa och uppleva nya saker ihop med.

Pelle, 28 år, mjölkbonde från Söderhamn
Pelle är en glad kille som gillar att dansa och åka skidor. Pelle drömmer om en tjej att dela allt med, någon att bolla idéer och resa tillsammans med. En tjej att få överraska med härliga dejter och skämma bort. Sedan Pelle var 3 år har han drömt om att bli bonde, och målet att ha en gård innan han fyllt 30 har han lyckats med! 

André, 24 år, köttbonde, Strömsnäsbruk
André är en ambitiös kille fylld av positiv energi. Han köpte gården när han var 19 år och han jobbat som ett jehu för att få alla bitar på plats. Han vill träffa en härlig tjej att kanske gifta sig med en dag. André är väldigt barnkär och hoppas på att få egna barn en dag. 

Brevskrivare hänvisas till tv4.se/bonde-söker-fru och till adress

Bonde söker fru
TV4
115 79 Stockholm

Sista ansökningsdag är 12 maj.

2018 sågs Castingprogrammet i målgruppen A 15-64 av 488 000 tittare med en andel på 30,7% och TRP 7,9.
Bonde söker fru sågs i målgruppen A 15-64 av i snitt 696 000 tittare per avsnitt med en andel på 40,8% och TRP 11,1, samt hade 250 000 strömstarter per avsnitt på TV4 Play.